Beyşehir "EXPO 2016" ile dünyaya açılacak

Beyşehir "EXPO 2016" ile dünyaya açılacak
KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, Antalya'da düzenlenecek EXPO 2016 fuarında ilçenin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacak.Beyşehir...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, Antalya'da düzenlenecek EXPO 2016 fuarında ilçenin tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nisan-Ekim 2016 tarihlerinde Antalya'da yapılacak EXPO 2016 fuarında yer alacaklarını söyledi.

Fuarı, Beyşehir'in tanıtımı için önemli bir fırsat olarak gördüklerini aktaran Özaltun, "Stant kurma çalışmalarımız halen devam ediyor. Alanımıza ilk olarak sultan mahfili kurduk. Mahfilin üst kısmında yöremiz kültürünü yansıtan etnografik eşyalar sergilenecek. Tarihi Eşrefoğlu Camimiz, Taşköprümüz, Eflatunpınar anıtımız minyatürleriyle burada görücüye çıkacak. Beyşehir’in özellikle doğal güzelliklerini anlatan fotoğraf ve görsellerimiz standımızda olacak" diye konuştu.

Özaltun, Beyşehir'in doğal güzelliklerini ziyaretçilere anlatmanın yanı sıra tarihi özelliğini de tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Buraya 6 aylık sürede 90 ülkeden yaklaşık 8-10 milyon arasında yerli ve yabancı ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Beyşehir Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımına ayrı bir önem veriyoruz. Bunu değerlendirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.