Beyşehir gölünde temizlik

Beyşehir gölünde temizlik
Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin giderek düşmesi ile birlikte görünmeye başlanan ve görüntü kirliliği yaratan batık tekne ve yatlar gölden çıkarılıyor.

Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin giderek düşmesi ile birlikte görünmeye başlanan ve görüntü kirliliği yaratan batık tekne ve yatlar gölden çıkarılıyor.

Beyşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği işbirliği ile müşterek gerçekleştirilen çalışma ile geçtiğimiz yıllarda yaşanan fırtına sonrası batan tekne ve yatlar vinç yardımıyla göl kıyılarından karaya çıkarılıyor. Çalışmalara dalgıç ekipleri de destek veriyor.

Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Beyşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla başlatılan çalışmalara kıyıdan su altından batık teknelere halatları bağlamak suretiyle dalgıç ekiplerinin de destek verdiğini aktaran Şener, şunları kaydetti:

"Göl kıyılarında bulunan batık tekneleri gölden çıkarıp bir temizlik çalışması yapılması ne zamandan beri gündemimizdeydi. Yaz hareketliliğinin bitmesi, su seviyesinin düşmesi ile birlikte kıyılarda gerekli şartların oluşması ve müsait giden hava şartları üzerine bu çalışmaları başlatma kararı aldık. Göl kıyılarındaki tahkimat çalışmaları, karşı kıyıya gelmeden buradaki batık tekneleri de zaten çıkarılması gerekiyordu. Çalışmaların sona ermesiyle göl kıyılarındaki enkaz ve batık teknelerle ilgili görüntü kirliliği de ortadan kalkmış olacak. Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun'a çalışmalara verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum."

Öte yandan, Beyşehir Gölü kıyılarında Beyşehir Belediyesi araçları ile vinç yardımıyla çıkarılmaya çalışılırken, ekiplere teknelerin su altında çürümüş olması güçlük yaratıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.