Beyşehir Gölü'nün Su Seviyesi Alarm Veriyor

Beyşehir Gölü'nün Su Seviyesi Alarm Veriyor
Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin sonbahar mevsimi ile birlikte gözle görülür şekilde düştüğü...

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin sonbahar mevsimi ile birlikte gözle görülür şekilde düştüğü bildirildi.

Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Ovası’nı yaz döneminde sularıyla besleyen Beyşehir Gölü’nün su seviyesinin son dönemde önemli ölçüde düştüğünü, bunun sonucunda kıyılardaki suların gözle görülür şekilde çekilmeye başladığını söyledi.

Tan, Beyşehir Gölü’nde su seviyesinin düşmesinin kıyı kesimlerde birçok sorun ve sıkıntıya neden olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Beyşehir Gölü’nden BSA kanalına su alımında mahkemenin vermiş olduğu kotun altından su çekilmesini kabul etmiyoruz. Önceki yıllarda 11 bin 22 olan kotaya uyuluyordu ancak bu yıl her nedense buna uyulmuyor. Son günlerde kot delindi ve su kotunun altında 72 milyon tondan fazla su alımı yapıldı.Şu anda yaptığımız ölçümlere göre, su seviyesi kotun 20 santimetre aşağısını gösteriyor. İlçe halkımız bu durumdan oldukça rahatsız ve bu yapılan uygulamalar yasal yönden suç teşkil ediyor."

Beyşehir Gölü’nün sularının korunması gerektiğini vurgulayan Tan, "Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinin düşmesi nedeniyle göl kendi kendini yenileyemez hale geldi. Kıyılarda su çekilmesine bağlı olarak bataklık görüntülerini andırır manzaralar yaşanıyor." diye konuştu.


 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.