Beyşehir’de AK Partililer bayramlaştı

Beyşehir’de AK Partililer bayramlaştı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ramazan bayramı dolayısıyla AK Parti İlçe Teşkilatı’nda bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Bayramlaşma programına AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustkafa Akış, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Doğru, kadın ve gençlik kolları ve teşkilat mensupları, meclis üyeleri, vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir ve bölgesini ilgilendiren proje ve çalışmalara değindi. Beyşehir’le birlikte aynı havzada yer alan Hüyük ve Derebucak bölgesinin konularını da hep beraber çalıştıklarını anlatan Babaoğlu bölgeyi yakından ilgilendiren ulaştırma projeleriyle ilgili konuştu. Beyşehir-Konya duble yolu çalışmalarında yaşanan gecikmenin devletten değil ihaleyi üstlenen bir firmanın yaşadığı sıkıntıdan kaynaklandığını dile getiren Babaoğlu, bu yolun karayollarına varılan mutabakat doğrultusunda bu yıl sonuna tamamlanacağını, bölgenin büyük ölçüde duble yola kavuşulacağını kaydetti. Bu yolda, Altınapa barajı civarı ile birkaç noktada kısa mesafelerde fiziki olarak duble kısımın açılamadığına vurgu yapan Babaoğlu, güzergahın genelinde fiziki altyapı ve açılma olarak yüzde 80’lerin üzerinde işin tamamlandığını, bu bölümlerde geriye artık zemin düzeltme, çakıl serme ve asfaltlama gibi işlerin kaldığını anlattı. Ulaştırma konusunda Gembos yolu ile ilgili olarak Beyşehir-Konya karayolunun duble yolunun tamamlanması dışında Konya tarafında herhangi bir iş kalmadığını, Antalya tarafında da yolla ilgili çalışmaların hızlandırılması konusunda Antalya milletvekilleriyle de görüştüklerini anlatan Babaoğlu, onların da Antalya tarafındaki çalışmaların hızlandırılması konusunda ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, bu yolun takipçisi olduklarını belirttiklerini ifade etti. Babaoğlu, ilçe merkezinden Gölyaka’ya kadar uzanan yoldaki çalışmaların hızlandırılması konusu ile Beyşehir-Şarkikaraağaç ve Beyşehir Seydişehir arasındaki yolların da duble yol olması için projelendirme çalışmalarını da masaya yatırdıklarını söyledi.
Babaoğlu, doğalgaz bekleyen Beyşehir’in doğalgaza kavuşturulması konusunun peşini bırakmadıklarını da anlatırken, ilçenin Türkiye’de hayata geçirilebilirse sıvılaştırılmış dökme doğalgaz çalışmalarıyla bu sorunu aşabileceklerini umduklarını söyledi. Enerji ve Tabiat Kaynakları Bakanı Berat Albayrak’a bu konudaki bölgenin beklentilerini birkaç kez ilettiklerini vurgulayan Babaoğlu, “Bakanımız sağ olsun konuya çok yakın ve ilgili. Biliyorsunuz ilçelerde bu yıl birkaç ilçe daha programa alındı, özellikle Akşehir hattına giden hattın yakınında olan ilçeler alındı, ama biz özellikle abone sayısını yakalayamadık, elektrik abone sayısının yüzde 60’ı kadar bizim belli bir abonelik bedeli yatırmamız gerekiyordu. Beyşehir olarak bunu yapamadık. Dolayısıyla BOTAŞ’ın yatırım programına aldırmak için bu kuraldı, bunu temin edemedik. Ama sayın bakanımızın şöyle bir önerisi var. İnşallah eğer gerçekleştirebilirse ki, Türkiye’de en ücra köşelere bile doğalgazın yaygınlaştırılmasında çok hızla gerçekleşebilecek bir olay, bu sıvılaştırılmış dökme doğalgaz için konusu çevrim santralleri ile beraber bu bir bütüne oturtulabilirse inşallah Beyşehir’e doğalgaz yakınlaşır, öbür türlü biz doğalgazı ihaleyi alan şirketler ilgili şirketler diyorlar ki, ben yeterince para kazanabilirmiyim. Yeterince abone toplayamayınca da kanuni gerekçe olarak böyle bir şeye tamam demiyorlar” dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, dönemlerinde ilçenin köklü, kangren olmuş sorunlarını çözmek için seferber olduklarını dile getirerek, “Bu dönemde yeni büyükşehir belediyesi yasasının katkısıyla birlikte bazı hedeflerimiz, hayallerimiz var. Hayalleri olmayanın hedefleri de olmaz. Dolayısıyla bizim de hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Bunlara ancak birlikte olursak ulaşabiliriz. Bir olursak, güçlü oluruz. Ben inanıyorum ki, Beyşehir’de şu an da müthiş bir başarı var ve bu da hepimizin başarısıdır. Beyşehir’de bu dönem biraz farklı, büyükşehir yasası ile birlikte altını çizerek söylüyorum, ilçenin kanayan yaralı haline gelmiş, kangren olmuş problemleri bu dönemde çözülecek, Özaltun, belediye başkanının soy ismi, Beyşehir inşallah altın yılını yaşayacak, inşallah vekillerimizle, il ve ilçe teşkilatımızla, başdanışmanlarımızla hep birlikte ilçemize yapılacak hizmetlerle Beyşehir altın yılını yaşayacak bu dönem inşallah adını tarihe altın harflerle yazdıracak” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış da, Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olduğunu ama üzerinde yaşanılan toprakların ise zor bir coğrafya olduğuna vurgu yaparak, “Bu topraklarla benlik mücadelesi veriliyorsa, burada büyük ülke olma mücadelesi veriliyorsa, amaç ve hedeflerin varsa Türkiye’nin mutlaka bir kıskaç altına alınmak isteniyor. Bunun adı bir gün paralel devlet olur, bir gün darbe, bir gün terör olur. Ama Türkiye bunlara boyun eğecek, kıskacın içerisine girecek ülke değildir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından partililer bayramlaştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.