Beyşehir'de çok sayıda sedir fidanı toprakla buluşturuldu

Beyşehir'de çok sayıda sedir fidanı toprakla buluşturuldu
KONYA (AA) - Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kampanyayla, Kız Kur'an Kursu öğreticeleri Beytepe Mahallesi'nde, Beyşehir Gölü'nü gören...

KONYA (AA) - Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kampanyayla, Kız Kur'an Kursu öğreticeleri Beytepe Mahallesi'nde, Beyşehir Gölü'nü gören Seyir Tepesi mevkisine çok sayıda sedir fidanı dikti.

Beytepe Kız Kur'an Kursu öğreticeleri ve kursiyerleri, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in "Kıyamet kopmaya yakınken elinde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin" hadisinin yeraldığı bir pankartı açtıkları etkinlikte, çok sayıda sedir fidanını toprakla buluşturdu.

Fidan dikim törenine katılarak kendisi de fidan diken Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu burada yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimizin ağaç dikilmesinin önemini anlattığı Hadis-i Şeriflerinden örnek vererek, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Çelikoğlu son olarak, "İnşallah yaptığımız bu güzel çalışmalarla nesillerimize, çocuklarımıza ve bizden sonraki gelecek kuşaklara güzel bir miras bırakmış oluruz. Emeği geçen herkese ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.