Beyşehir’de doğalgaz çalışmaları başladı

Beyşehir’de doğalgaz çalışmaları başladı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, doğalgaz altyapı çalışmaları kesilen kurban ve ardından yapılan dualarla başladı.

Beyşehir’de doğalgaz altyapı çalışmaları, Yeni Mahalle Erenler Caddesi’nde AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ‘un da katılımıyla başladı. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, burada yaptığı açıklamada, ilçeye kazandırılan birçok hizmet gibi doğalgaz konusundaki çalışmaların başlamasının da Beyşehir birlikteliğinin en büyük eseri olduğunu söyledi. BOTAŞ’ın ve dağıtım şirketlerinin belli bir programı olduğunu, Beyşehir olarak bu programın öne alınması ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a önemli girişimlerde bulunduklarını ve buna olumlu cevaplar aldıklarını dile getiren Babaoğlu, “Dolayısıyla bu çözüm üretildi. Şu anda Beyşehir, bu kıştan itibaren bugünkü kazı çalışmalarının başlamasıyla doğalgazdan yararlanmaya başlayacak. Beyşehir’e doğalgazın gelmesi hep hayalimizdi. Zira, burası bir turizm beldesi. Bu bölgenin temiz olması gerekiyor, kömür ve diğer yakıtların üreteceği kirlilikten uzak olması gerekiyor” dedi.
Vatandaşların da doğalgaz konusunda yoğun bir talebi olduğuna dikkati çeken Babaoğlu, “Bize birkaç yıldır ısrarlı bir şekilde ‘Beyşehir’e doğalgazı istiyoruz’ diyorlardı. Beyşehir’e artık bu hizmet geldi ve geliyor. Vatandaşlarımızın da abone olmaları gerekiyor. Eğer yeterince abone olunmazsa bu yatırımın artırılması da ekonomik olarak herhangi bir şekilde cazip olmaz. Dolayısıyla bir yerde talep varsa oraya yatırım gider. Biz Beyşehirli hemşehrilerimizin Yeni Mahalle’den başlayarak doğalgaz abonelik başvurularını hızlı bir şekilde yapmalarını ve doğalgaz talep etmelerini istiyoruz.”
“Çözülemez denileni çözdük”
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, üç yıllık görev süresi içerisinde geriye dönüp bakıldığında Beyşehir’in farklı noktalarına birçok hizmeti ürettiklerini ve üretmeye de devam ettiklerini vurguladı. Gerek adaylık sürecinde, gerekse belediye başkanlığının ilk günlerinde doğalgaz konusunun çözülemez ve çok zor denilen konuların başında geldiğini anlatan Özaltun, buna rağmen doğalgaz konusunda çözüme ulaştıklarını söyledi. Bu zor sürecin birlikte hareket edilerek aşıldığına dikkat çeken Özaltun, “Biz bu hedefe giderken teşkilatımızla, milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu Bey’le defalarca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı ziyaret ettik. Beyşehir’in doğalgaza olan ihtiyacı konusunu sayın bakanımıza arz ettik. Kendileri ise yaklaşık 4 ay önceki Konya ziyaretinde 2017 yılı sonuna kadar Beyşehir’e doğalgaz getirileceğinin müjdesini vermişti. Şu anda ise, doğalgaz hattının döşeme çalışmalarının başlaması için firma yetkililerimizle beraber buradayız” diye konuştu.
İlk etapta bin 500-2 bin abone sıvılaştırılmış doğalgazdan yararlanacak
Beyşehir’de doğalgaza kavuşacak ilk mahallenin Yeni Mahalle olacağını ve ilk hedefte bin 500-2 bin aboneye yetecek şekilde doğalgaz verilmesi için çalışmaların devam edeceğini anlatan Özaltun, ardından diğer mahallelere sıranın geleceğini vurgulayarak, “Bu noktada emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu, tüm Konya milletvekillerimize ve kısacası bu konuda katkı ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, Beyşehir’in uzun yıllardır doğalgazı umut ettiğini vurgulayarak, bu konuda yıllarca verilen mücadeleye dikkat çekerek, “Beyşehir’imize hayırlı olsun. Tabii doğalgaz hizmeti geliyor ama halkımızın da abone olması gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar yapılırken, doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları ilgili firmaya ait iş makineleri tarafından yol üzerine vurulan kazma ile Erenler Caddesi üzerinde başlatıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.