Beyşehir'de Göl Kenarında Ve Sulama Kanallarında Temizlik Çalışmaları

Beyşehir'de Göl Kenarında Ve Sulama Kanallarında Temizlik Çalışmaları
KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, göl kıyılarında ve sulama kanallarında temizlik çalışması başlattı.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı...

KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, göl kıyılarında ve sulama kanallarında temizlik çalışması başlattı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından göl kıyılarında başlatılan kamış biçme ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Faaliyetlerin, su seviyesinin yüksek olduğu kesimlerde saz kesim makinesi ile diğer kıyılarda ise oluşturulan ekiplerce beden gücü ile yürütüldüğünü aktaran Başkan Özaltun, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmalarla daha temiz bir kıyı ve sahil kesiminde göl sularının daha görülebilir olduğu bir manzarayı ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Ekiplerimiz, sahada insan boyunu aşan kamışları kesebilmek için yoğun bir mücadele sergiliyor. Bu kesim esnasında, kıyılar da yürütülen temizlik çalışmaları ile görsel kirlilikten kurtarılıyor. Tarihi Taşköprü’deki regülatör kapaklarının DSİ tarafından kapatılması ile birlikte gölden su akışının durması üzerine ilçe merkezindeki kanal içerisinde büyük çaplı bir temizlik çalışması başlattık. Kanalda biriken çöp ve diğer atıklar ile suyun akışıyla oluşan yosunlar, ekiplerimiz tarafından temizlenerek toplanarak bu alandan çıkarılıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.