Beyşehir'de iftar çadırı geleneği

Beyşehir'de iftar çadırı geleneği
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl kıyısında Ramazan ayı münasebetiyle kurulan iftar çadırında her gün bin kişiye iftar yemeği veriliyor.

Beyşehirli hayırseverler ve kamu kurumlarının maddi katkıları ile Beyşehir Belediyesi’nin verdiği destekle Göl Feneri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından festival meydanında organize edilen iftar çadırı hizmetinden ilçenin dış mahallelerindeki ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlar da yararlanıyor.
Beyşehir Göl Feneri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Takavcı, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı ile birlikte göl kenarındaki festival alanında kurulan ve geleneksel olarak gerçekleştirdikleri iftar çadırı organizasyonu kapsamında her gün bin kişilik iftar aşı çıkarıldığını söyledi. Organizasyona her gün ilçede yaşayan hayırseverler ile kamu ve özel kurumların maddi destek ve katkılar sağladığını ifade eden Takavcı, Beyşehir Belediyesi’nin ise iftar aşının araçlarla dağıtımı, personel, temizlik ve çadır hizmetleriyle bu anlamlı ve manevi yönü büyük olan hizmete katkı sunduğunu kaydetti.
Takavcı, “İftar çadırımızdan her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, öğrenim çağındaki öğrenciler, iftara yetişemeyenler, ihtiyaç sahipleri ve Suriyeli mülteciler yararlanmaktadır. Bin kişilik çıkan iftar yemeğinin 300 kişilik bölümü ise ilçe merkezinin yanı sıra 15 dış mahallemizdeki yemek yapamayacak durumdaki muhtaç ve ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlarımızın bizzat evlerine sefer tasları vasıtasıyla gönderilmektedir. Ramazan ayının ilk gününden itibaren başlayan 4 çeşit iftar yemeği hizmeti mübarek ayın son gününe kadar sürecektir. Bu 29 günlük süre içerisinde ilçemizde toplamda 29 bin kişiye iftar yemeği hizmeti vermiş olacağız. Allah’ım kabul etsin. Emeği geçen, destek veren hayırseverlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, ilçe belediyemize dernek olarak bu organizasyonumuza destek verdiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.