Beyşehir’de kadir gecesi coşkusu

Beyşehir’de kadir gecesi coşkusu
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Kadir Gecesi büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mübarek gece dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Beyşehir’de tarihi Eşrefoğlu Camisi yine coşku dolu günlerinden birisini yaşarken, vatandaşların ibadet için en fazla ilgi gösterdiği cami oldu. İbadethanenin içerisinde yer kalmayınca vatandaşlar cami dışında meydana seccadelerini sererek ibadetlerini eda etti. Beyşehir Belediyesi de bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi münasebetiyle Eşrefoğlu Camisi çıkışında vatandaşlara ikramda bulundu. 
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun namaz çıkışı yaptığı açıklamada, “Tarihi camimiz bu gece yine doldu taştı, İçerişehir Mahallesi’ndeki boşluk meydanda seccadeler serilerek namazlar kılındı, meydan da şenlendi, coşku kat be kat arttı. Bu mübarek günde namazlarımızı kıldık, dualarımızı yaptık. Allah’ım kabul etsin inşallah. Biz de Belediye olarak camimizden çıkan hemşehrilerimize havanın sıcak olması nedeniyle terleyen insanlarımıza ikram çeşmemizden küçük de olsa bir soğuk limonata ikramı yapalım dedik. Amacımız, onların bir hayır duasını alabilmekti. Allah’ım inşallah bu güzel birlik ve beraberliğimizi bozmasın inşallah” ifadelerini kullandı.
Başkan Özaltun, Kadir Gecesi ve havaların sıcak gitmesi münasebetiyle Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde ilaçlama yapan araçların bu defa farklı camilerin bulunduğu mahalle ve cadde sokaklarında gül suyu sıkmak için seferber olduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.