Beyşehir'de mahsur kalan balıkçılar kurtarıldı

Beyşehir'de mahsur kalan balıkçılar kurtarıldı
Konya'da, balık tutmak için tekneyle Beyşehir Gölü'ne açılan ve mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Alınan bilgiye göre, balıkçılık yapan Rahim Atal (61) ve oğlu Ahmet Atal (35), gündüz saatlerinde balık avı için Hüyük ilçesi Budak Mahallesi'ndeki sahilden tekneyle Beyşehir Gölü'ne açıldı.

Baba ve oğlu, yüzeyindeki buzları kırarak açıldıkları göldeki avın ardından dönüşe geçti. Rahim Atal ve Ahmet Atal'ın bulunduğu tekne, havanın soğuması nedeniyle oluşan buzlar arasına sıkıştı. Kıyıdan yaklaşık 250 metre açıkta mahsur kalan balıkçılar, jandarmadan yardım istedi.

Olay yerine gelen ekipler, karanlık ve kıyıya yakın bölgelerdeki buzlar nedeniyle müdahale yapılamaması üzerine, Konya'dan helikopter istedi. Balıkçı baba oğul için Konya 3. Ana Jet Hava Üssü'nden helikopter havalandı. AFAD ve PAK timinin çalışmasıyla balıkçılar kurtarıldı. Balıkçıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Balıkçı baba oğul için helikopterin gelmesiyle kurtarma çalışması başlatılacağı bildirildi.

Mahsur kalan balıkçıların sağlık durumunun iyi olduğu ve çevredeki balıkçılarla telefonla irtibat halinde bulundukları öğrenildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.