Beyşehir'de mezuniyet coşkusu

Beyşehir'de mezuniyet coşkusu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda 26. Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi

Programa, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yükseköğrenim kurumlarının yöneticileri, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, mezun olan öğrencilere hitap ederek, “Hep söylüyorum, Beyşehir’de okumanın bir ayrıcalığı vardır. Dolayısıyla buradaki arkadaşlarımız çok şanslılardı. Beyşehir cennet şehirdir. Zira öğrencilerimiz Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın “Cennet ya burasıdır, ya da buranın altındadır’ dediği böyle bir coğrafyada ve şehirde eğitim öğretim gördüler” diye konuştu.
Mezuniyet töreninde öğrencilerin hüznü ve sevinci birlikte yaşadıklarını vurgulayan Özaltun, “İnşallah hep hüzün ve neşeleriniz bugünkü gibi olsun. Allah’ım sizlere üzüntü ve keder vermesin. Tek dileğim budur. Biz buradaki öğrencilerimizi ilçemizde belli bir dönem misafir ettik. Onları artık hayatın başka aşamalarında, başka görev ve hizmet yerlerine uğurluyoruz inşallah. Tabi eğitim okul bittikten sonra da bitmiyor. Hayatın her aşamasında öğrenmeye devam ediyoruz. İnşallah buradaki kardeşlerimiz de hayatta diğer adımları atarken de öğrenmeye devam edecekler ve önemli olan şu; yapmış oldukları ne iş olursa olsun, düzgün, karakterli, vatanını milletini seven insanlar olması en önemlisi. Ben hepsinin de öyle olacağına inanıyorum” dedi.
Mezun olan öğrencilerden Beyşehir’i unutmamalarını isteyen Başkan Özaltun, “Bundan sonraki süreçte nereye giderseniz gidin, her nerede ne iş yapıyorsanız yapın lütfen Beyşehir’i ve güzelliklerini anlatmaya devam edin. Sizlerden tek isteğimiz ve beklentimiz budur” diye konuştu.
Özaltun, konuşmasında ayrıca Beyşehir’in bunca yükseköğrenim gören üniversite öğrencisini mezun ediyorsa bunda en büyük katkı ve desteğin Beyşehirli hayırsever işadamı Ali Akkanat ve Akkanat ailesi olduğuna da vurgu yaparken, ilçe halkı olarak kendilerine her zaman için şükran duyguları taşıdıklarını ifade etti.

“BEYŞEHİR MYO, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MESLEK YÜKSEK OKULLARINDAN BİRİSİDİR”
SÜ Beyşehir Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk de, Beyşehir MYO’nun çeyrek aşırı aşan tarihi geçmişi ve 10 farklı bölümde eğitim gören 2 bin 300’ü aşan öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük yüksekokulları arasında yer aldığını vurgulayan Öztürk, “Yüksekokul olarak, akademik ve idari personel olarak eğitim yılının son günlerinde buruk bir mutluluğu paylaşıyoruz. Mutluluğumuzun nedeni, yaklaşık bin öğrencimizi meslek elemanı olarak mezun etmekle ülkemizin turizmine, ticari hayatına, çok sayıda sektöre, kısacası ülkemizin aydınlık geleceğine güç kattığımıza olan inancımızdır. Bu mutluluğu buruk yaşamamızın nedeni ise mezun olup aramızdan ayrılacak olan öğrencilerimizle yaşayacağımız ayrılıktır” dedi.
Konuşmaların ardından mezuniyet törenine katılan ilçe protokolü öğrencilere temsili mezuniyet belgelerini verdi. Öğrenciler, mezuniyet sevincini giydikleri kepleri hep birlikte havaya atarak yaşadı.
Programın sonunda katılımcılara mezuniyet pilavı ikram edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.