Beyşehir’de özel öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Beyşehir’de özel öğrencilerin mezuniyet coşkusu
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, özel eğitim gören engelli öğrenciler düzenlenen mezuniyet töreninde mezuniyet heyecanı yaşadı.

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, bu yıl eğitim döneminin sonunda ilk mezunlarını vermeye başladı. Okulun ilk 23 mezun öğrencisi, düzenlenen törende mezuniyet sevinci yaşadı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Aytekin, 4 Kasım 2013 tarihinde yapımı tamamlandıktan sonra eğitimin başladığı okulun ilk mezunlarını vermeye başladığını belirterek, "Bu özel öğrencilerimizi mezun etmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 12'inci sınıfı tamamlayan 23 öğrencimiz, burada okuma yazmayı öğrenmiş, temel matematik becerilerini kazanmış ve toplumsal yaşamda kendine yeten bireyler olarak hayatlarını devam ettirecek durumlara gelmeleri, bizlerin ve velilerimizin en büyük sevincidir" dedi.
Temennilerinin diğer öğrencilerin de zamanı geldiğinde bu mezuniyet sevincini yaşaması olduğunu ifade eden Aytekin, mezun öğrencilerine de seslenerek,"Her birey özeldir diyerek yola çıktık, siz bizim öğrencilerimiz oldunuz, yolunuz bahtınız açık olsun. İleri ki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı, mutlu, huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmemizin gururu bizlere yeter ve artar bile" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Ardından törene katılan protokol mezun öğrencilere diplomalarını verdi. Törene, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürleri Rüştü Beğendi, Ahmet Yalçın, Orhan Parlakkaya, okul müdürleri, kurum müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.