Beyşehir'de tiyatro etkinliği yapıldı

Beyşehir'de tiyatro etkinliği yapıldı
Büyük İslam filozofu İbn-i Tufeyl’in romanından esinlenerek oluşturulan, Milli ve Manevi değerleri aşılayan ‘Hayy Meraklı Çocuk’ isimli tiyatro oyunu Konya’nın Beyşehir ilçesinde de sahnelendi.

Endülüslü İslam filozofu İbn-i Tufeyl'in 12. yüzyılda kaleme aldığı, oluşturduğu felsefi aydınlanma öğretisiyle Batı'daki birçok yazara ilham veren eseri Hayy Bin Yakzan’dan tiyatroya uyarlanan oyun, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi’nin işbirliği ve organizesi ile Göl Düğün Salonu’nda iki seans halinde gösterime girerek Beyşehirli ilkokul öğrencileriyle buluştu.

Tiyatro oyununun zalim bir vezirin zulmünden kaçarken küçük bir sandalla kıyıya vuran Hayy'ın hikayesini konu aldığını belirten Tiyatro Greyfurt 2’inci yönetmeni Mehmet Alkan Demir, kendisinin de aynı zamanda oyuncu olarak oyunda Bilge Baykuş karakterini canlandırdığını belirterek, “Hayy bin Yakzan oyunumuzla bugün Beyşehir’deyiz, Beyşehirli çocuklarla buluştuk. Hayy bin Yakzan oyunumuz İbn Tufeyl’in bin 100’lü yıllarda kaleme aldığı bir eser. Çoğu kişi zaten Hayy’ı bir çizgi film olarak biliyordu biz bunu sahneye taşımaya karar verdik ve eğlenceli müzikli bir çocuk oyununa çevirdik. Hikayemiz ailesi tarafından suya bırakılan bir çocuğun ormanda hiçbir insan olmadan Allah’ı bulabilme mücadelesini anlatıyor. Yani hayvanlarla birlikte sonra gelip adada krallığını eline alıyor” dedi.
Tiyatro Greyfurt olarak 13 yıldır tiyatroculuk sektöründe olduklarını belirten Demir, İstanbul’dan Meridyen Derneği ile birlikte ortaklaşa bu oyunu tüm Türkiye çapında sahnelediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.