Oktay Mermer

Oktay Mermer

Beyşehir’den Kars’a REKTÖR

Beyşehir’den Kars’a REKTÖR

Konya coğrafyada ova olarak bilinir,  Konya Ovası Türkiye'nin en büyük ovasıdır.

Konya il topraklarının % 38’i ovalardan % 35’i dağlardan ve % 27’si platolardan ibârettir.

Genelde Konya’nın güneyi dağlık bölgedir.  Derebucak’ta bu dağlık bölgelerimizdendir.

Şimdi size Derebucaklı, ilk ve orta öğrenimini Derebucak’ta,  lise eğitimini ise Beyşehir’de tamamlayan hemşerimiz, gurur kaynağımız, değerli hocam Prof. Dr. Sami ÖZCAN Bey’den bahsedeceğim.

Sami Özcan Hoca, Yükseköğrenimine 1985’te Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesi’nde başlamış ve 1990’da bu fakülteden mezun olmuş.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde doktora, Atatürk Üniversitesi’nde profesörlük unvanını almıştır.

Yine benim gibi Toroslu diğer tabiri ile dağlı bölgede doğan ve yetişen Prof. Dr. Sami ÖZCAN,  Atatürk Üniversitesi’ndeki başarılı çalışmalarından dolayı 29 Kasım 2010 tarihinde Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü olmuştur.

Üniversitenin çeşitli birim ve yönetim kurullarında görev almış. Birçoğu uluslararası dergilerde olmak üzere 30’a yakın bilimsel makalesi yayımlanmış. Çeşitli kongrelerde sunulmuş bildirilerinin yanı sıra bir kitapta bölüm yazarlığı yapmış.  Ulusal ve uluslararası çeşitli dergilerde danışmanlık ve hakemlik görevlerinde bulunmuştur.

 Veteriner Hekimler Odası, Veteriner Anatomi Derneği, Tarımsal Kalkınma Vakfı gibi çeşitli STK’lara üyelikleri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Sami Özcan’ın, rektörlük dönemi öncesinde devam eden projeler, rektörlük süresince yapılan hizmetler ve projeleri şöyle;

*Öğrenci sayısı, son 4 yıllık gelişimde, % 66’lık artış sağlayarak, 11 bin 216’dan  17 bine ulaşmış.  2010 yılında 35 olan yapancı uyruklu öğrenci sayısı 362’ye çıkarılmış.

 

Üniversitenin kadrolarına donanımlı ve alanında güçlü isimleri katarak öğretim üyesi sayısı % 120 artmış, tüm akademik personel sayısı 475’ten 846’ya çıkararak % 100’lük bir artış sağlanmış.


Üniversitede bilimsel faaliyetlerini nitelik ve nicelik bakımından geliştirmişler. 2006-2010 yılları arasında 77 projeye 370 bin 500 TL destek sağlanmışken, 2011-2014 yılları arasında 206 projeye (3 kat artış) 2 milyon 150 bin TL destek sağlamışlar.  (7 kat artış). Öğretim üyesi başına destek miktarını 2 bin 662 TL’den 3 kat artışla 6 bin 143 TL’ye çıkarmış.

Avrupa Birliği Üniversiteleri ile akreditasyon çalışmalarımıza hız vererek 2013 Aralık ayında “Diploma Eki Etiketini” kazandırarak üniversitelerini Diplomasını ve Diploma Ekini tüm dünyada tanınır hâle getirmiş, ERASMUS Plus Charter 2020 yılına kadar uzatarak Avrupa Üniversiteleri işbirliğini devam ettirilmiş.

 

Üniversiteleri çağın gereklerine uygun olarak eğitim öğretim hizmetlerini her alanda geliştirerek ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasını almışlar.

Gençlere yönelik, akademik, spor, gençlik evleri, sanat, müzik gibi sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri tesis ve imkanları sağlamışlar.

 

4 yıl içinde Sayın ÖZCAN Hhoca ekibi ile o kadar çok şey yapmış ki, 22 yıllık üniversite son 4 yılda yapılanlar ile gerçek anlamda yukarı pike yapmış ve çok ciddi anlamda başarı çıtasını yükseltmiştir.

 

Prof. Dr. Sami ÖZCAN Hoca’yı hizmetlerinden dolayı kutluyorum ve hemşerim olarak kendisi ile gurur duyuyorum.

31 Ekim 2014 tarihinde yapılacak Rektörlük seçiminde adaylığını da tebrik ediyor ve hemşerilerinin dualarının kendisi ile birlikte olmasını dilerken,  Konyalılar olarak da Sayın Rektörümüzün yanında olduğumuzun da bilmesini istiyorum.

 

Sözün özü; “HEMŞERİMİZE SAHİP ÇIKALIM…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR