Beyşehir'e parke taşı döşendi

Beyşehir'e parke taşı döşendi
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 27 ayda yollar toplam 11 milyon 550 bin adet kilitli parke taşı döşendi.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde yürüttüğü kilitli parke taşı döşeme çalışmaları, yolları kışın çamur, yazın da toz derdinden kurtardı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, göreve geldiğinden bu yana 27 aylık süre geçtiğini, bu süreçte ilçe genelinde yürütülen yol çalışmalarının büyük bir ivme ve hız kazandığını söyledi. Beyşehir’in merkez ve dış mahallelerinde yol çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Özaltun, mahalle sakinlerini yazın tozdan, kışın da çamurlu yollardan kurtarmak için Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin özveriyle çalışarak söz konusu süreçte başarılı bir performans sergilediğini ifade etti.
Belediye başkanı olarak göreve seçilmesinden bu yana 2 yıl 3 aylık bir süre geçtiğini dile getiren Özaltun, “Bu sürede gerek yeni açılan gerekse kilitli parke ihtiyacı olan tüm yollarımız kilitli parke taşlarıyla kaplandı. Fen İşleri Müdürlüğümüz verilerine göre, 27 ayda toplam 11 milyon 550 bin adet parke taşını yollara döşemişiz. Bu kısa sürede gerçekleştirilen büyük bir rakam, belki de rekor. Vatandaşlarımız yazın tozlu, kış aylarında ise çamurlu yollarda yürümeyi kesinlikle hak etmiyorlar. Araç sürücülerimiz de bu tür yolları kullanmayı hak etmiyorlar. Bu sebeple yol çalışmalarına dönemimizde büyük ağırlık verdik. 2014 yılında göreve başlayışımızla birlikte 9 aylık süreçte 4 milyon 918 bin kilitli parke taşını yollarımıza döşemişiz. 2015 yılının 12 aylık döneminde bu miktar 5 milyon 265 bin adede yükselmiş. 2016’nın ilk 6 aylık dönemine geldiğimizde ise bu rakam 1 milyon 367 bin adet olmuş. Yaz döneminin daha başlangıcındayız ve ekiplerimiz ihtiyaç duyulan, mahalle muhtarlıklarımızdan talep edilen tüm yollarımızın parke taşıyla kaplanması için adeta seferber olmuş durumda. İnşallah bu yılki hedefimiz geçen yılın rakamlarını aşmak. Her yıl, bir önceki yılın rakamlarını daha da aşarak ihtiyaç olan tüm yollarımızda bu çalışmayı yapmayı arzuluyoruz” dedi.
Başkan Özaltun, belediye olarak yollarda sadece kilitli parke taşı değil, yeni dönemde soğuk ve sıcak asfalt çalışmalarının da hız kazanacağını belirtirken, “Önümüzdeki günlerde yeni satın aldığımız soğuk asfalt makinemiz de ilçemize gelecek ve soğuk asfalt ekipmanlarımızın daha da güçlenmesi ve yenilenmesiyle birlikte asfalt çalışmalarımız da hız kazanacak” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.