Beyşehir'e yapılan yatırımlar incelendi

Beyşehir'e yapılan yatırımlar incelendi
KONYA (AA) - Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş Beyşehir'i...

KONYA (AA) - Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş Beyşehir'i ziyaret ederek yapılan yatırımları yerinde inceledi.

İlk olarak Hüyük Çamlıca Mahallesi'ne yapılmakta olan göleti inceleyen heyet, ardından helikopter ile Beyşehir'in üzerinde uçuş yaparak yatırımları havadan inceledi.

Üzmez, Yakamanastır Mesire Alanı'nda yaptığı açıklamada, yapılan yatırımları yerinde kontrol etmek için geldiklerini söyledi.

DSİ'nin büyük yatırımları olduğunu ifade eden Üzmez, "Hüyük Çamlıca Mahalle'sinde yapılan göletin ne aşamada olduğunu ve ne zaman biteceğini konuştuk. Beyşehir Gölü milli park olduğu için yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi" dedi.

DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz de Derebucak, Hüyük ve Beyşehir'de ciddi yatırımlarının olduğunu belirtti.

DSİ'nin Beyşehir için yatırımlara devam edeceğini bildiren Diniz, "Beyşehir denince akla her zaman için Beyşehir gölüne takviye maksatlı yaptığımız çalışmalar geliyor. Şu anda Kıreli Pompaj sulamasının projelerini revize ediyoruz. DSİ, Beyşehir için büyük yatırımlar yapmaya devam edecek" diye konuştu.

Heyete Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı Murat Özaltun, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Orman Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin eşlik etti.

İncelemelerin ardından heyet, Hadim ilçesine geçti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.