Beyşehir'in Mahallelerinde "Kül Kovası" Dönemi

Beyşehir'in Mahallelerinde "Kül Kovası" Dönemi
KONYA (AA) - Beyşehir Belediyesi, soba küllerinin çöp konteynerlerine dökülmesinin önüne geçmek için özel yaptırdığı kül kovalarını mahallelere...

Beyşehir Belediyesi, soba küllerinin çöp konteynerlerine dökülmesinin önüne geçmek için özel yaptırdığı kül kovalarını mahallelere dağıttı.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kent merkezinde kül kovası sistemini uygulamaya koydu. Ekipler tarafından mahallelerde çöp konteynerlerinin hemen yanıbaşına kül kovaları konulurken, vatandaşlardan küllerini bu kovaların içerisine dökmeleri istendi.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, kış aylarında soba ve kalorifer küllerinin dökülmesi sonucu çöp konteynerlerinin yanarak zarar gördüğü belirtildi.

Hem çöp konteynerlerinin zarar görmemesi hem de vatandaşların küllerini daha kolay bir şekilde dökebilmesi için kış dönemi kül kovası uygulamasının başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızdan isteğimiz, küllerini çöp konteynerlerinin içerisine ya da dışına değil bu özel kovaların içerisine boşaltmalarıdır. Çünkü, sobalardan çıkan küller konteynerlerdeki çöplerin tutuşmasına neden olarak yangın çıkartıyor bu da çürümesine ya da zarar görmesine yol açabiliyor. Bunun önüne geçebilmek için böyle bir çalışma başlattık. Temizlik görevlilerimiz, çalışması esnasında çöp konteynerlerinin yanısıra bu kovaları da boşaltarak katı atık toplama merkezine nakledecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.