Beyşehirli doğaseverler şehit için yürüdü

Beyşehirli doğaseverler şehit için yürüdü
Konya’nın Beyşehirli ilçesinde doğaseverler, Beyşehirli Şehit Uzman Çavuş Abdullah Şimşek’in anısına doğa yürüyüşü gerçekleştirdi

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu olarak Bakaran Küpe Dağı Yaylası’na doğa yürüyüşü etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Her yıl bu bölgeye düzenledikleri doğa yürüyüşü etkinliğinin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiklerini aktaran Büyükkafalı, “Bu yıl etkinliğimizi Nusaybin’de görev yaparken silahla vurularak tedavi gördüğü GATA’ta şehit düşen ve 3 gün önce sonsuzluğa uğurladığımız Beyşehirli Uzman Çavuş Abdullah Şimşek’in anısına gerçekleştirdik. Etkinliğimize onun ismini verdik. Etkinliğe katılan doğaseverlerimiz teröre lanetlemek üzere siyah kıyafetler giyerek katıldıkları yürüyüşte, dağıttığımız omuzlarındaki Türk bayraklarını taşıdı. Yaylada şehidimizin ismini taşlarla yazarken yanımızda taşıdığımız dev Türk bayrağını açtık. Sırtımızı dönerek terörü lanetledik. Hep birlikte selam dura geçerek ‘Uğurlar olsun şehidim Abdullah Şimşek’ yazılı pankartımızı açtık. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz” dedi.
Büyükkafalı, yaklaşık iki bin metrelik Küpe Dağı’na tırmandıklarını, 15 kilometrelik parkuru 5,5 saatte tamamladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.