Bileğinin gücünü Avrupa'da gösterecek

Bileğinin gücünü Avrupa'da gösterecek
Katıldığı ilk şampiyonada Türkiye ikinciliği elde eden Gümüşhane'nin ilk ve tek kadın bilek güreşçisi Şükriye Yılmaz, Avrupa'da derece hedefliyor- Şükriye Yılmaz: "Mutlu ve gururluyum. Bilek güreşi güzel bir spor. İlgi duyan tüm kadınları bu sporu yapmaya


GÜMÜŞHANE (AA) - MUHAMMET ÇELİK - Gümüşhane'nin ilk ve tek kadın bilek güreşçisi Şükriye Yılmaz, Romanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda derece elde etmeyi hedefliyor.

Şükriye Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgi duyduğu bilek güreşine yaklaşık 5 ay önce başladığını anımsatarak, katıldığı ilk ulusal organizasyonda gümüş madalya kazandığını anlattı.

Türkiye Şampiyonası'na kısa sürede hazırlandığını vurgulayan Şükriye, "Allah'a şükür bu şampiyonada başarı elde ettim. Sağ ve sol kolda Türkiye ikincisi oldum. Mutlu ve gururluyum. Bilek güreşi güzel bir spor. İlgi duyan tüm kadınları bu sporu yapmaya davet ediyorum. İlk başlarda zor ama çalışarak bunu başaracaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Romanya'da 21-28 Mayıs'ta düzenlenecek şampiyonaya hazırlanan Şükriye, "Avrupa Şampiyonası'ndan dereceyle dönmek istiyorum." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise Şükriye Yılmaz'ın elde ettiği başarıdan memnun olduklarını ifade etti.

Aslan, bilek güreşi şampiyonasında 2 sporcularının önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunların biri sağ ve sol kolda Hüseyin Sarı, 70 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Genç kızlarda ise lise öğrencimiz Şükriye Yılmaz, 55 kiloda sağ ve sol kolda Türkiye ikincisi oldu. İnşallah böyle çalışmaya devam ettikleri sürece bu derecelerle, hem Türkiye hem de dünyada başarılara imza atarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tam."

Bilek güreşi antrenörü Davut Altuntaş da Avrupa Şampiyonası'na 4 sporcuyla katılacaklarını söyledi.

Altuntaş, "Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri'ne 20 sporcuyla katıldık ve 7 madalya aldık. Hedefimiz ilimizi ve ülkemizi Romanya'da yapılacak şampiyonada en iyi şekilde temsil etmek. İnşallah güzel bir şekilde madalyalarla dönmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını belirten Altuntaş, ildeki ilk kadın bilek güreşçi Şükriye'nin elde ettiği başarının kent için önemli olduğunu dile getirdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.