Bilic'ten Atınç Nukan gerçeği!

Bilic'ten Atınç Nukan gerçeği!
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Gaziantepspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, deplasmanda 1-0 kazandıkları Gaziantepspor karşılaşmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Değerli bir galibiyet aldıklarına dikkat çeken Hırvat hoca, "Tüm koşulları dikkate alınca, sakatları ve yorgunluğumuzu, daha iyisi olabilirdi ama kazandık. Zor bir deplasman maçıydı. Tüm takımların puana ihiyacı var. Kazanmayı hak ettik" dedi.

İlk 15 dakikadaki futbolu beğendiğini dile getiren Slaven Bilic, "Maça çok iyi başladık. İlk 15 dakika iyiydik ama daha sonra ilk yarı bitene kadar oynanan futboldan memnun değilim. Rakip bizi aşağı çekti. Üstün görünsek de o bölümde futbol oynanmadı" ifadelerini kullandı. İkinci yarıda üstün oynadıklarını söyleyen başarılı hoca, "İkinci yarıda çok daha iyiydik. 1-0 tehlikeli bir skordur ama takım savunmasını çok iyi yaptık. Tüm bu koşullar içinde değerli bir galibiyet aldık" şeklinde konuştu.

Bilic'ten Atınç Nukan gerçeği

Öte yandan Gaziantepspor maçında ilk 11'de forma giyen Atınç Nukan'ı değerlendiren Slaven Bilic, "Atınç genç bir oyuncu. Gösterdiği performans bizim için sürpriz değil. Onunla sürekli konuşuyoruz, öğrenmeye çok açık. Bu sezon başında Türk stoper transfer etmek istiyorduk ama Atınç'ın gösterdiği performanstan sonra bunu rafa kaldırdık. Ve böyle devam ederse onu parlak bir gelecek bekliyor. Ayaklarını yere sağlam basarsa hem Beşiktaş, hem de Türk futbolu için çok iyi olacak" yorumunda bulundu.

Başarılı hoca sözlerini şöyle noktaladı: "Bazen büyük takımlar işler yolunda gitmeyince gençleri oynatır. Bu da gençler için iyi karar değildir. Üzerlerinde baskı vardır. Ama bizim içinde bulunduğumuz durum genç oyuncular için ideal bir durum. Takımda özgüven var ve bu da onların gelişiminde fayda sağlayacak bir durum."

Slaven Bilic'in basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

Spor Toto Süper Lig'te Gaziantepspor'u 1-0 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic, "Devre arasında 'maçın dengesini biz belirlemeliyiz' diyerek ikinci yarıya başladık ve sadece attığımız golde değil, çok kez fırsat yakaladık" dedi. Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını tebrik ederek içinde bulundukları koşullar itibariyle çok değerli bir galibiyet elde ettiklerini belirtti.

Üç gün önce çok önemli bir maç yaptıklarını, sakat oyuncularını Gaziantep'te kullanamadıklarını ve buna rağmen skoru çok tehlikeye atmadan galibiyet elde ettiklerini ifade eden Bilic, özellikle ilk yarıda kendileri adına çok iyi bir maç çıkaramadıklarını dile getirdi.

İkinci yarıya iyi başladıklarını ve özellikle ikinci yarının ilk 15 dakikasında çok iyi mücadele ettiklerini aktaran Bilic, "Daha sonra da rakibimiz bize çok da uymayan bir tempoya bizi çekmeye çalıştı. Top sürekli havadaydı, sürekli oyun durdu ve çok fazla sahipsiz top vardı. Devre arasında 'maçın dengesini biz belirlemeliyiz' diyerek ikinci yarıya başladık ve sadece attığımız golde değil, çok kez fırsat yakaladık. Rakip kaleci çok iyi bir oyun çıkardı" dedi.

Çok sayıdaki şutlarının direkten döndüğünü anlatan Bilic, rakiplerinin hiç bir zaman gole yakın bir görüntü veremediğini kaydetti. Bilic, bir basın mensubunun, her maçta farklı kadro oluşturması nedeniyle "sizi yönetmen kabul edersek, takımda başrol oyuncusu belirlemek istemiyor musunuz?" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bunu farklı değerlendirebilirsiniz. Şöyle ki; herkese başrol veriyoruz. Bu takvime girerken şunu demiştim; 'Çok zorlu bir takvime giriyoruz. Hedefimiz Avrupa liginde ilerlemek. Türkiye kupasında önemli bir hedefimiz var. Ligdeki hedefimiz zaten belli'. Burada hem nicelik hem de nitelik olarak iyi bir kadroya ve formda bir takıma ihtiyaç var. Bu nedenle oyunculara şans verme durumundayız. Benim buradaki hedefim rotasyonu çok sevmem değil, oyuncular çok iyi performans gösteriyor. Maç içerisinde ne kadar süre alırlarsa alsınlar, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Bugün de kenardan gelen oyuncular çok iyi katkı yaptı, takımın performansını artırdı. Zaten bu yüzden iyi bir yoldayız."

Slaven Bilic, Okan Buruk'un Gökhan Töre ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "O pozisyonu görmedim, televizyonda da izlemedim. Daha sonra yorum yapabilirim" dedi.

Atınç Nukan'a övgü

Slaven Bilic, bugün ligde ilk kez ilk 11'de görev alan Atınç Nukan ile ilgili soru üzerine de Atınç'ın gelişimini "bizim için sürpriz değil" diye nitelendirdi. Atınç'ın çok iyi antrenman yaptığını ifade eden Bilic, "Öğrenmeye çok açık bir genç. Muazzam bir gelişim gösterdi. Çok akıllı bir karakter. Sezon başında biz stoper rotasyonu sıkıntılı olduğu için transfer düşündük ama Atınç için vazgeçtik" dedi.

Şu anda Atınç ve diğer genç oyuncuların gelişimi için çok ideal bir ortam olduğuna dikkati çeken Bilic, şöyle devam etti:

"Bazen genç oyuncular, kulüplerin kriz anlarında baskının yüksek olduğu anlarda formayı alırlar ve bu baskıyla başa çıkmaları da oldukça zordur. Bizde de genç oyuncular için büyük bir sınav var. Ama etraflarındaki atmosfer olumlu olduğu için onların işi kolaylaşıyor. Diğer genç oyuncular gibi Atınç da roket gibi sürekli yukarıya gitmeyecektir. İniş çıkışları olacaktır. Ama ayaklarını yere sağlam basarsa, sıkı çalışırsa, medyadan ve futbol dışı şeylerden etkilenmezse, Atınç'ın önünde çok parlak bir yol var. Kendisiyle sürekli görüşüyoruz. Bu yolda ilerlerse hem Beşiktaş hem de milli takım çok değerli bir stoper kazanacak."

Slaven Bilic, başka bir soru üzerine de "Aslında 1-0'dan sonra oyun 1-1'den daha çok 2-0'a yakındı. Bazen gol yiyebilirsiniz, oyun sıkıntıya düşebilir ama savunmayı takım halinde yapmak başka bir meziyettir. Takım savunmasını geliştirdik. Bunun üzerinde sürekli çalışıyoruz" diye konuştu.

"İşler ters gidebilir"

Bir gazetecinin, dış basında hakkında gelecek sezon Premier Lig'e gidebileceği yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Bilic, şunları kaydetti:

"Şu an bunları konuşmayı önemli bulmuyorum. İyi bir iş çıkardığınızda takdir görmek tabi ki insanı mutlu ediyor. Bu tip sorular, Avrupa Kupası'nı kazanma şansınızı nasıl görüyorsunuz sorusuna benziyor. Bizim ayaklarımızı yere çok sağlam basmamız gerekiyor. Teknik ekip de futbolcular da buna dahil. Bu rüzgara kapılmamız gerekiyor. Çünkü tüm konsantrasyonumuzu Beşiktaş'a ve sahaya vermemiz gerekiyor. Bir şeyler 2 hafta içerisinde tam tersine dönebilir. İşler ters gidebilir. Ama böyle bir şey olacaksa bu bizim hatamız veya ihmalkarlığımızdan olmasın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.