Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bilim Merkezi’ni bile Türbeye çeviririz!

Bilim Merkezi’ni bile Türbeye çeviririz!

En güzel haftalar aylar inşallah hep birlikte sizlerin bizlerin olsun. Konya ve ülke olarak hep güzellikleri iyilikleri konuşalım.

Dedikten sonra(!) gelelim bugünkü yazı konularımıza.

Aylar önce bu köşemizde “Bilim Merkezi”mizle ilgili şöyle bir cümle kullanmıştık, “Tahir Başkan buranın yerli ve yabancı ziyaretçilere açılacağını ve herkesin burayı göreceğini söyledi. Buranın gezilecek görülecek hiçbir yeri yok. Ama böyle iddialı bir cümleyi Tahir Başkan diyorsa olur. Bakarsınız Mevlana Türbesi’nden bile fazla ziyaretçi gelir”….   

…………..

Cuma günü çok sevdiğim bir işadamımız Organize Sanayi bölgesinden aradı. Aylar sonra bize bu yazımızı hatırlattı ve gülerek anlatmaya devam etti;

“Uğur Bey hani bizim şehir içi turu yapan iki katlı otobüsümüz var ya. O otobüs artık her gün bizim oradaki bilim merkezine onlarca insanı taşıyor. Konya’ya gelenlere artık burası gösteriliyor. Hani siz yazmıştınız ya. İnanın burası yakında izleyici rekorları kıracak. Sizde haberini yapacaksınız.”…

……..

İş adamımız konu ile ilgili bir şeyler daha anlattı gülüştük ve telefonlarımızı kapattık.

Sonuçta biraz akli selim olanlar hala bu bilim merkezinin mevcut yerini tartışa dursun inanılmaz ince bir siyasi zekaya sahip olan Tahir Başkan aradan geçen şu üç beş ay içerisinde dediğini yapmaya başlamış bile.

Biz zaman zaman Büyükşehir’in icraatlarını eleştirsek de Tahir Başkan’ın her dediğini en iyi şekilde yapacağından en ufak bir şüphemiz olmadığını da itiraf ediyoruz.  

BAŞKANIM BİR DE ŞU ÇİRKİN

GÖRÜNTÜYE EL ATSANIZ

Tahir Başkan’dan, o iki katlı şehir turu yapar otobüsten ve belediyenin hizmetlerinden söz edince çoktandır yazmayı düşündüğümüz bir konuyu ve bir fotoğrafı sizlerle paylaşalım istedik.

 

img_4097.jpg

 

Nerede ise Konya ile aynı geçmişe sahip olan Alaaddin Tepesi’ndeki şu meşhur şemsiyemiz ile etrafındaki görüntü inanın her gün yüzlerce kendi insanımız ve turistler tarafından da görülüyor. Tamam tarihi çalışma var. Ya da vardı şimdi durdu. Ama inanın görüntü bize hiç yakışmıyor. Hani o şemsiye yenilenecekti. Tamam biz masal dinlemeye devam edelim ama okurumuzun bize karşı olan saygısını, inancını böyle yalanları yaza yaza kaybetmeyelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Doğruların gözle görünmeyen orduları vardır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler dönüş sinyalini verdikten sonra onu tekrar düzeltmeyi unutmadıkları zaman ADAM oluruz.

   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR