Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:
"Geçen yılın kasım ayı işsizlik verileri, beklentilerden daha iyi gelerek yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleşti"- "2016 yılında da ülke daha da hızla büyüyecek ve işsizlik düşmeye devam edecek"

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2015 yılı Kasım ayı işsizlik verilerinin, beklentilerden daha iyi gelerek yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleştiğini bildirerek "2016 yılında da ülke daha da hızla büyüyecek ve işsizlik düşmeye devam edecek" ifadesini kullandı.

Bakan Işık, yazılı açıklamasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Kasım ayına ilişkin işgücü istatistiklerini değerlendirdi.

Geçen yılın kasım ayı işsizlik verilerinin, beklentilerden daha iyi gelerek yüzde 10,5 seviyesinde gerçekleştiğine işaret eden Işık, bu durumun seçim sonrasında ekonominin tekrar büyümeye başladığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Işık, kasım ayı itibarıyla ülkede bir yıl içinde 802 bin kişiye istihdam imkanı sağlandığını kaydederek "İşgücüne katılım oranları önceki dönemlere göre yüksek seyrine devam ediyor. Özellikle kadınların işgücüne katılımının artması sevindiricidir. 2016 yılında da ülke daha da hızla büyüyecek ve işsizlik düşmeye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.