Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:
"Allah’a şükürler olsun, Türkiye bugün IMF’ye 'ihtiyacın varsa sana kredi verebiliriz' diyen bir ülke. Topraklarımızda misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize yaklaşık 9 milyar dolarlık harcama yapmış bir ülke. Bu hepimiz için büyük bir başarı, hepimizi

YOZGAT (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Allah’a şükürler olsun, Türkiye IMF’ye 'ihtiyacın varsa sana kredi verebiliriz' diyen bir ülke. Topraklarımızda misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize yaklaşık 9 milyar dolarlık harcama yapmış bir ülke. Bu hepimiz için büyük bir başarı, hepimizi gururlandıran, göğsümüz kabartan bir gelişme ama belli ki birilerini de çok fazla rahatsız ediyor" dedi.

Işık ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta 100. Yıl Sanayi Sitesinde yaptırılan 63 iş yerinin açılış törenine katıldı.

Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri olarak temel önceliklerinin çalışkan insanların önünü açmak ve gereken tüm destekleri vermek olduğunu söyledi.

Yozgat’a yeni bir sanayi sitesi yapılması için çalışma yapılmasının da zamanının geldiğini ifade eden Işık, “İnşallah başkanımız da il müdürlüğümüz ve valimizin koordinasyonunda güzel bir çalışma yapsınlar, gelecekte Yozgat’ın ihtiyaçlarına cevap verecek bir küçük sanayi sitesinin çalışmalarını şimdiden başlatalım. Sizler çalıştıkça, gayret ettikçe biz sizlere yardımcı olmaya, destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yozgat’taki temaslarına değinen Işık, kente yeni bir organize sanayi bölgesi kuracaklarını, 2018’in sonunda da firmalara yer teslimi yapabilmek için gerekli planlamaları şimdiden yapacaklarını bildirdi.

Çalışkan insanların üretim yapması için kendilerine düşen görevin, onlara gerekli ortamı sağlamak olduğunu vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

“Yozgat kalkınmada 5. bölge, yatırımı organize sanayiye yaparsanız 6. bölge. Yani en yüksek teşvikten yararlanıyorsunuz. Şu anda da zaten yatırımcıların neredeyse tamamı hazır. İnanıyorum ki yakında onun genişlemesini de yapacağız. Bu aynı zamanda Birinci Organize Sanayi Bölgemizin de daha hızlı gelişmesini sağlayacak. Yozgat artık kritik kavşak noktası haline geldi. Bir taraftan İstanbul, Ankara, Sivas, Erzurum, Kars demiryolunun, hızlı trenin bir durak noktası, diğer taraftan Antalya’dan başlayan güzergahın kesişim noktası. Bir taraftan turizme açılan güzergah, diğer taraftan ekonominin can damarına ulaşan bir güzergah. Buranın çok hızlı gelişeceğine inanıyoruz. İnşallah bu gelişimi hızlandırmak için biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bundan sonra da Yozgat’ın bakanlığımızla ilgili her türlü sorununun çözümünde adeta fahri bakanı olarak, Bekir Bey’in bir kardeşi, arkadaşı olarak her zaman yanınızda olacağız."

- "Türkiye kabuğunu kırdı"

Işık, Yozgat’ta TSE’nin il temsilciliğinin de açılacağını, sanayicilerin, iş adamlarının kurumla ilgili ihtiyaçlarını burada gidermelerini sağlayacaklarını anlattı.

Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla artık kabuğunu kırdığını dile getiren Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye artık dünyada 3-5 kuruş için gidip birilerinin karşısında esas duruşa geçen bir ülke değil. Türkiye artık dünyada en fazla milli gelirine göre garibanlara, muhtaç ülkelere yardım yapan bir ülke. Daha düne kadar IMF’nin sıradan memuru Türkiye’nin bütün bakanlıklarının koridorlarında herkese fırça atarken, Allah’a şükürler olsun, bugün Türkiye IMF’ye 'ihtiyacın varsa sana kredi verebiliriz' diyen bir ülke. Topraklarımızda misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize yaklaşık 9 milyar dolarlık harcama yapmış bir ülke. Bu hepimiz için büyük bir başarı, hepimizi gururlandıran, göğsümüz kabartan bir gelişme ama belli ki birilerini de çok fazla rahatsız ediyor. Belli ki Türkiye’nin bu tempoyla yoluna devam etmesinin bazılarının çıkarlarına büyük tehdit oluşturduğu için bölgemizde huzursuzluk, istikrarsızlık ve özellikle karıştırmaya yönelik faaliyetler maalesef artıyor. Yozgat insanımızın bu noktadaki dik duruşu, bu konuda Türkiye’nin önüne engel koymak isteyen bunun için terörü ve diğer enstrümanları kullanmaya çalışanlara verilen en önemli cevap. Birliğimizi beraberliğimizi inşallah sürdüreceğiz. Birlik ve beraberlik içinde ülkemizin kalkınmasını ecdadımıza layık insanlar olarak ülkemizi gelecek nesillere teslim etmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız.”

- Engelli vatandaşa bilgisayar sözü

Öte yandan, Fikri Işık ile Bekir Bozdağ, cuma namazını Yozgat'taki Çapanoğlu Büyük Camii'nde kıldı. Burada bir vatandaşın cenaze namazına da katılan bakanlar Bozdağ ve Işık, tabutu da bir büre taşıdı.

Cami çıkışında bakanlardan bilgisayar isteyen engelli Fuat Çetiner'e Fikri Işık, dizüstü bilgisayar sözü verdi.

Bozdağ ve Işık, daha sonra, valiliği ziyaret etti ve Bozok Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı arazide inceleme yaptı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Yerleşkesindeki teknoparkta faaliyet gösteren firmaların ofislerini de ziyaret eden Bozdağ ve Işık, geliştirilen ürünler hakkında da bilgi aldı.

Işık, firma temsilcilerine tavsiyelerde bulunarak, Hazerfen Kimya firması tarafından geliştirilen "samanlı su tutucusunu" test etti.

Bozdağ ve Işık, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz'i de ziyaret ederek, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.