Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:
"Eğer CHP, terörle mücadelede daha net bir tavır alsın, Türkiye Cumhuriyeti daha kararlı bir şekilde bu mücadeleyi sürdürür. Çünkü demokrasilerde ana muhalefet önemli bir güçtür. MHP'nin aldığı tavrı CHP alsa çok daha Türkiye'nin işi kolaylaşır"- "(MKE Si

ANTALYA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP'nin terörle mücadelede daha net tavır alması halinde terörle mücadelenin daha kararlı sürdürüleceğini belirterek, "Çünkü demokrasilerde ana muhalefet önemli bir güçtür. MHP'nin aldığı tavrı CHP alsa çok daha Türkiye'nin işi kolaylaşır" dedi.

Ketteki temaslarını sürdüren Işık, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, Kepez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Partililerle bir araya gelen Işık, yaptığı konuşmada, Antalya'da beş ayda hafif raylı sistemin yapılmasının bir rekor olduğunu, "çiçek ve çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya'nın dünyanın en prestijli EXPO'larından biri haline geldiğine dikkati çekti.

Işık, "7 Haziran ve 1 Kasım arasının ülkemizin koalisyonla aşağı yukarı nereye gideceğini test ettik, 7 Haziran'da AK Parti'nin tek başına iktidarı kaybetmesinin birilerini nasıl sevindirdiğini, başta terör örgütü olmak üzere Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini, kalkınmasını, bu milletin layık olduğu seviyeye gelmesini istemeyenlerin, bunun için engelleme yapanların nasıl zil takıp oynadıklarını gördük" diye konuştu.

'7 Haziran'da artık Türkiye'de bir dönem kapıyor' manşetleri atanların milletin engin basiretinin ve ferasetinin farkında olmadıklarını dile getiren Işık, şunları kaydetti:

"O süreçten sonra terör örgütü, 'nasıl olsa AK Parti zayıfladı, nasıl olsa bir seçim hükümeti kuruluyor, bu seçim hükümeti bana operasyon yapamaz, ben de bu süreçte, çözüm sürecini bozarsam terörü tekrar tırmandırırsam istediğimi alırım' diye çok yanlış bir hesap yaptı. Bu hesaba, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen birtakım mihraklar da destek verdiler, 20 Temmuz'daki Suruç patlamasını bahane edip, 22 Temmuz gecesi Ceylanpınar'da iki polisimizi yataklarında hunharca, haince şehit ettiler. Hemen bir gün sonra da Adıyaman'da bir askerimizi şehit ettiler. 'AK Parti zayıfladı, bize operasyon yapamaz' diye düşünüyorlardı. Halbuki onların hesap etmediği başka bir şey vardı, AK Parti iktidar sorumluluğunu milletin verdiği emaneti taşıdığı sürece, milletin hakkını hukukunu korumakta zerrece tereddüt etmez."

Işık, operasyonlar başlayınca bunların neye uğradıklarını şaşırdıklarını vurgulayarak, "Zannettiler ki eskisi gibi olacak, uçaklar gelecek dağı taşı bombalayacak onlar da yukarısı bombalanırken mağaralarında keyif çatacaklar. Ama bu defa hiç öyle olmadı, Türkiye Cumhuriyeti askeriyle polisiyle jandarmasıyla tüm güvenlik güçleriyle tam bir koordinasyon içerisinde bunların inlerine girmeye başladılar" diye konuştu.

- MKE Silah Fabrikası Müdürünün tutuklanması

Türkiye'nin 2002'ye kadar kendi lisansıyla ürettiği bir tüfeğe bile sahip olmadığını dile getiren Işık, şöyle konuştu:

"Şimdi son casusluk olayını gördünüz, değil mi? Tabii ki sonuçta kimin ne kadar suçlu olduğuna mahkeme karar verecek ama ortaya çıkan belge ne? Türkiye'nin tamamen kendi imkanlarıyla geliştirdiği, mühendisliğini tamamen kendisinin yaptığı, fikri mülkiyet haklarının kendisine ait olduğu dünyanın en iyi tüfeğinin çizimlerini, projelerini ve mühendislik hesaplarını maalesef bu ülkede Makine Kimya'nın başına kadar gelmiş genel müdürlüğünü yapmış birisi para karşılığı Amerikalılara satarken suç üstü yakalandı, iddia bu. Eğer dünyanın en büyük devleti, Türkiye'nin bir projesini parayla satın almaya kalkıyorsa bu Türkiye'de bazı şeylerin çok ama çok değiştiğinin en güzel örneği. Diğer taraftan da merhum Kamran İnan'ın 'içinde haini en çok ülke Türkiye'dir' sözünün kanıtı."

F-16'ların Kandil'de nokta atışları yaptığını ve ilk iki günde 300'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğinin altını çizen Işık, eskiden o kadar vurup, dağıtılmasına rağmen beş, on teröristin bile ölmediğini ancak 23 Temmuz'dan 15 gün öncesine kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 5 bin 395 olduğunu anlattı.

Artık Türkiye'nin terörle mücadeleyi yürütürken kendi geliştirdiği imkanları kullandığını ifade eden Işık, son operasyonlarda Kandil'de üzerinde ağaçların olmasına, yeşillendirilmesi rağmen cephaneliği nokta atışıyla vurduklarını belirtti.

- "Bütün para kasalarını, uyuşturucu depolarını imha ettik"

Göktürk-2 uydusunun 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçtiğini, iki fotoğraf arasında ne fark olduğunun görülebildiğini ifade eden Işık, "Orada bir çukur mu kazılmış, bir tümsek mi oluşmuş, bir duvar mı yapılmış, baraka mı yapılmış bunu tespit ediyoruz. Tespit ettikten sonra yerel istihbaratla bunun ne olduğunu belirliyoruz, daha sonra da güdümlü füzelerle oraya nokta atışıyla imha ediyoruz. Bakın bütün para kasalarını, uyuşturucu depolarını imha ettik. Neden? Artık birilerinin yalan yanlış bilgisiyle hareket etmek zorunda değiliz, kendi bilgimizi toparlayabiliyoruz. Şimdi yeni projemizle artık 2,5 günde değil, altı saatte bir geçeceğiz. Görüntü çözünürlüğünü beş kat daha artırıyoruz. Türkiye bu noktaya geldi."

- Türkiye iyi bir yolda

Işık, "Başta savunma sanayisi olmak üzere her alanda Türkiye büyük bir atılım içerisinde. Artık terörle mücadelede kendi helikopterimizi kullanıyoruz, ATAK helikopterlerini kullanıyoruz. Kendimiz dizaynını yaptık, mühendisliğini kendimiz yaptık. Artık kendi füzemizi kendimiz kullanıyoruz, akıllı füzelerimizi kendimiz kullanıyoruz. Dünyanın en etkili nüfuz edici bombasını, o mağaraları darmadağın eden bombaları kendimiz üretiyoruz. Türkiye bunları 40 yıl önce yapmalıydı" diye konuştu.

Işık, Türkiye'nin iyi bir yolda olduğunu belirterek, çözüm süreciyle iyi niyetlerini ortaya koyduklarını ama terör örgütü ve bunun siyasi uzantılarının bunun kıymetini bilmediğini belirtti.

CHP'nin, terörü ve teröristleri öven, terörist cenazesine, taziyesine katılan milletvekilleri olduğunu dile getiren Işık, "Ondan sonra da çıkıyorlar terörü CHP çözer. Sen nasıl çözeceksin, önce teröre karşı duruşunu ortaya koyacaksın" dedi.

Yıllarca dokunulmazlık üzerinden kendilerine saldırdıklarını belirten Işık, şöyle konuştu:

"Sayın başbakanımız 'hodri meydan, getirin dokunulmazlıkları anayasaya geçici bir madde koyalım, bugüne kadar fezlekesi olan tüm milletvekilleri, AK Parti, CHP, MHP, HDP hangi iddia olursa olsun, hemen yargıya gönderelim.' Hemen başladılar kem küm, şu da girsin bu da girsin. Ama biz 316 milletvekili bir bütün olarak meclis başkanlığına önergemizi sununca, MHP bu konuda dürüst davrandı. 'Ben dedi baştan destekliyorum'. Dün Sayın Kılıçdaroğlu biz de destekleyeceğiz' dedi. İnşallah yarın, bugün söylediğini unutmaz."

Işık, "Eğer CHP, terörle mücadelede daha net bir tavır alsın, Türkiye Cumhuriyeti daha kararlı bir şekilde bu mücadeleyi sürdürür. Çünkü demokrasilerde ana muhalefet önemli bir güçtür. MHP'nin aldığı tavrı CHP alsa çok daha Türkiye'nin işi kolaylaşır. Bu noktada CHP tabanında da ciddi bir rahatsızlık olduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.