Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Adıyaman'da

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık Adıyaman'da
Bakan Işık:- "Bu işin şakası yok. Ya demokrasiyi tercih edeceksiniz, ya da terörü tercih edeceksiniz. HDP, sözde ağzında demokrasi ama tüm eylemlerinde terörü tercih ettiğini ortaya koymuştur"- TBMM Başkanvekili Aydın:-"Terör ateşi, tüm Türkiye'yi yakıyor

ADIYAMAN (AA) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Bu işin şakası yok. Ya demokrasiyi tercih edeceksiniz, ya da terörü tercih edeceksiniz. HDP, sözde ağzında demokrasi ama tüm eylemlerinde terörü tercih ettiğini ortaya koymuştur" dedi.

Bakan Işık, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinin toplantı salonunda Organize Sanayi Bölgesi idari binası ve 4 fabrikanın açılışıyla Organize Sanayi Bölgesine yapılacak caminin temelinin atılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuştu.

Işık, Adıyaman'ın küresel güç merkezlerinin Türkiye'nin istikrarını bozmaya yönelik argüman olarak kullanmak istedikleri teröre de terörün destekçilerine de prim vermediğini bildirdi.

Birilerinin hala utanmadan Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak gibi Güneydoğu illerinde terör nedeniyle yaşanan sıkıntılardan devleti sorumlu tutmaya kalkıştığını belirten Işık, "Cizre'de çukur kazılmasaydı, Silopi'de çukurlar kazılıp hendekler konulmasaydı, sokağa çıkma yasağı ilan edilir miydi? 'Biz burayı kurtarılmış bölge yapacağız' gibi bir hülyaya kapılan o teröristlerin bu hülyası olmasaydı Sur'da bu sıkıntılar yaşanır mıydı? Niye Şanlıurfa'da, Gaziantep'te ve Adıyaman'da yaşanmıyor da Sur'da, Cizre'de ve Silopi'de yaşanıyor?" diye konuştu.

Hiçbir devletin teröriste teslim olamayacağını dile getiren Işık, bin yıldır bu topraklarda birlikte yaşamış, kardeşlik hukukunu en temel hukuk olarak gören bir milletin devletinin de asla teröre ve teröriste prim vermeyeceğine dikkati çekti.

Teröristin gereken karşılığı gerektiği ölçüde alacağını belirten Işık, devletin terörle mücadele ederken de hukukun dışına çıkmamaya azami özen gösterdiğini ifade etti. Işık, kendileri için en önemli önceliğin hukuk içinde mücadele olduğunu vurguladı.

Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Her terör olayında canını kaybeden bütün şehitlerimizin kanlarında HDP'nin sorumluluğu vardır. Bir adım daha ileriye gidiyorum. O kandırılarak dağa çıkarılan, ondan sonra da şehirlerde sözde 'özerlik oluşturacağız' diye gönderilerek ölen teröristlerin kanlarında dahi HDP'nin ve Kandil'in sorumluluğu vardır. Bu işin şakası yok. Ya demokrasiyi tercih edeceksiniz, ya da terörü tercih edeceksiniz. HDP, sözde ağzında demokrasi ama tüm eylemlerinde terörü tercih ettiğini ortaya koymuştur. Adıyaman, teröre teslim olmayan illerimizden bir tanesidir. Adıyaman, kalkınmaya ve büyümeye odaklanmış bir şehirdir."

- "Sözde demokrasiyle bu işler olmaz"

Çözüm sürecinde Diyarbakır'a yatırım yapan sanayicilerin çoğunluğunun kendisiyle görüşerek "batıya gitmek istiyoruz" dediğini vurgulayan Işık, "Niye öyle dediler? Huzur yok. Niye? Güven yok. Niye? Terörün tehdidinden, baskısından kurtulamıyor. Bugün başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin başındaki en büyük bela PKK belasıdır. Bu PKK belası, bu bölgenin başından gitmedikçe, inanın, bu bölge huzur bulmayacaktır. Eğer bu bölgenin kalkınmasını isteyen varsa bir an önce PKK'nın buradan kesinlikle çekip gitmesini istemek durumundadır. Öyle sözde demokrasiyle bu işler olmaz" ifadesini kullandı.

Adıyaman'a Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını belirten Işık, kente Adıyaman Üniversitesi ve KOSGEB işbirliğinde Teknoloji Geliştirme Merkezi ve İş Geliştirme Merkezi kurulması için de talimat verdi.

Bakan Işık, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde TSE Temsilciliği açılacağını kaydetti.

- TBMM Başkanvekili Aydın

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da Türkiye'de birlikteliği sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi.

Terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmede bulunan Aydın, şunları kaydetti:

"Gerek devlet, gerek hükümet, teröre ve terör unsurlarına ve onu destekleyenlere, onunla amacına uluşmak isteyenlere de asla müsamaha göstermeyecektir. Kazdıkları çukura da gömecektir. Onların başlarına o çukurları yıkacaktır, yıkmaya da devam edecektir. Terör ateşi, tüm Türkiye'yi yakıyor, tüm insanlığı yakıyor. Bu ateşin sönmesi bizim birinci hedefimizdir."

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ve Adıyaman Organize Bölge Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk de birer konuşma yaptı.

Abdulkadir Çelenk, Bakan Işık'a el dokuma halı takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.