Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü:
"Türkiye'yi kalkındırmak, büyütmek istiyoruz. Bütün bunların yapılabilmesi için yetkili olmak gerekir. Yetkiniz yoksa iş yapamazsınız. Muhalefet partilerinin zaten iş yapmaya niyetleri yok. İş yapmaya niyeti yok, yetki de istemiyor. Hatta mevcut yetkileri

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye'yi kalkındırmak, büyütmek istiyoruz. Bütün bunların yapılabilmesi için yetkili olmak gerekir. Yetkiniz yoksa iş yapamazsınız. Muhalefet partilerinin zaten iş yapmaya niyetleri yok. İş yapmaya niyeti yok, yetki de istemiyor. Hatta mevcut yetkileri de fazla buluyor olabilirler." dedi.

Merkez Yıldırım ilçesindeki bir düğün salonunda mahalle halkıyla bir araya gelen Özlü, burada yaptığı konuşmada, referandumun tüm Ortadoğu ve Balkan coğrafyası ile bütün mazlum halkın kaderini belirleyecek bir halk oylaması olduğunu söyledi.

Dünyada çıkması muhtemel güvenlik sorunlarını çözmek üzere Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), NATO gibi teşkilatlar kurulduğunu anlatan Özlü, "Suriye'de kaç yıldır devam eden hadiseler var. Orada çok ciddi bir iç güvenlik sorunu, savaş var. Bu teşkilatlardan hiçbiri ciddi bir şekilde bu soruna eğilip burada 600 bin insanın ölmesini engelleyemedi. Burada yuvalanan terör örgütleri, maalesef ülkemizi de tehdit etti." diye konuştu.

Özlü, birçok mazlum insanın öldüğünü anımsatarak, "Ne NATO var ortada ne de BM var. Kendi gücümüzle, irademizle Türkiye dışında bir operasyon yürüttük, Fırat Kalkanı Operasyonu. Bölgenin güvenliğini sağlamaktan sorumlu, tek Türkiye midir? Kendi gücümüzle bunu yaptık ve dün operasyon sonlandırıldı. Bu örgütlerin son dönemdeki eylemleri de azaldı. Bir eylem gerçekleştirme güçleri kalmadı. En büyük güç, bizim kendi gücümüzdür." değerlendirmesinde bulundu.

- "Zayıf iktidarlarla, koalisyonlarla olmaz"

Türkiye'nin kendi sorunlarını kendisinin çözmek zorunda olduğunu vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:

"Bu, zayıf iktidarlarla, koalisyonlarla olmaz. Bu, güçlü iktidarlarla olur. Önünde seçim korkusu olmayan, 5 yıl boyunca iktidarda hizmet etmeyi sürdürmesi güvence altına alınmış olan hükümetlerle olur. Her gün seçim korkusu, 'Her gün koalisyon olur mu, olmaz mı, dağılır mı?' Bunlarla olmaz. O bakımdan içinizde hiçbir şüphe olmasın önerdiğimiz sistem, herhalükarda her yönüyle Türkiye'yi esenliğe çıkaracak bir sistemdir. 'Hayır' diyenler tarafından muhtelif yorumlar yapılabilir. Bunlara kulak asmayın."

- "Türkiye'yi kalkındırmak, büyütmek istiyoruz"

Özlü, AK Parti'nin iş yapmak istediğini, Türkiye'yi güçlendirmek üzere plan ve programları olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi kalkındırmak, büyütmek istiyoruz. Bütün bunların yapılabilmesi için yetkili olmak gerekir. Yetkiniz yoksa iş yapamazsınız. Muhalefet partilerinin zaten iş yapmaya niyetleri yok. İş yapmaya niyeti yok, yetki de istemiyor. Hatta mevcut yetkileri de fazla buluyor olabilirler. Çünkü iş yapmaya niyetiniz yok, 'Bu yetkiler fazla' diyebilirler. Konuşmalar, yorumlar, iş yapmak, Türkiye'yi büyütmek isteyenlerin yorumları değil. Bunlara kulaklarınızı tıkayın ve bunları ciddiye almayın. Bugüne kadar yaptığımız her hizmeti, icraatı mevcut sistemin zorluklarına rağmen yaptık. Dolayısıyla sistemin çarklarının çalışmasında sistemi zorlamayan, tıkır tıkır çalışan bir mekanizmayı aziz milletimizin önün sunuyoruz."

- "Serbest meydan"

Arzu edilen bir Türkiye için 17 Nisan'dan itibaren daha güçlü adımlar atılacağına inandığını aktaran Özlü, "Önerilen, teklif edilen 18 madde kabul edildiği taktirde bundan sonra hiçbir zaman cumhurbaşkanları başbakanın önüne anayasa kitapçığı fırlatamayacak. Siyasetin meydana getirdiği krizler yaşanmayacak. Seçimden hemen sonra hükümet kurulacak ve icraata başlayacak. Kesinlikle 'tek adam' söylentilerine asla kulak asmayın. Diktatörler, seçimle gelip seçimle gitmez. Diktatörler, darbeyle gelir. AK Parti, bugüne kadar hep seçimle geldi. Serbest meydan, istesinler, çalışsınlar onların da olsun. Hem tembel tembel yatacaksın, hem de iktidarda olmayı isteyeceksin. Böyle bir şey yok." ifadelerini kulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.