Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü, İzmir'de:

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü, İzmir'de:
"Türkiye'nin kalkınması, güçlenmesi bu bölge için elzemdir, şarttır. Bu bölgede güçlü Türkiye bulunmadığı zaman huzur ve istikrar olması mümkün değil"- "Osmanlı'nın dağılmasından sonra imparatorluğumuzu kaybettik. Bu bölgeye hiçbir zaman huzur, barış gelm

İZMİR (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin kalkınması ve güçlenmesinin bölge barışı için şart olduğunu, güçlü bir Türkiye'nin de ancak güçlü bir sistemle sağlanabileceğini belirterek "Önümüzdeki günlerde yapacağımız halk oylaması son 200 yıldır cebelleştiğimiz hükümet sistemleri sorununa çözüm getirecek bir paket düzenlemedir. Bunu çok önemsiyoruz. Belki de cumhuriyet tarihimizin en önemli reformlarımızdan birini gerçekleştiriyoruz." dedi.

Bakan Özlü, İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesinde düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

İzmir'in Türkiye ve dünya ölçeğinde öncü rolünü yakalamasını istediklerini belirten Özlü, "Hep birlikte İzmir için bu vizyonu yeniden inşa edeceğiz." dedi.

İSTOK'un da İzmir'in küresel bazda medenilik, sınai ve teknolojik gelişmişlik, iyilik ve yardımseverlik, bilimsel üretim ve yüksek yaşam standartları, ülkemizin ileri demokratik standartlara erişmesi, kazanımlarının korunması gibi konularda önemli rol oynadığını ifade eden Özlü, "Bizler, hükümetimiz, doğruluk ve hakikatler noktasında asla şaşmayan asil milletimizin, sizler gibi toplumsal birlik ve dayanışma ruhumuzu perçinleyen yapılanmaların her zaman yanındayız, biriz, beraberiz." diye konuştu.

- "Gönlümüz güçlü bir hükümet sistemi arzu ediyor"

Türkiye'nin 16 Nisan öncesi tarihsel bir süreçten geçtiğini belirten Özlü, şöyle devam etti:

"Ülkemiz bundan sonra çeşitli vesayet, baskı, darbe, tehdit ve tezgahların gölgesinde, halkın kendilerine verdiği meşru iktidar vazifesini hakkıyla yerine getiremeyen hükümetlere, kimi zaman da krizlerden krizlere sürükleyebilen koalisyon iktidarlarına mahkum kalmaya devam etmeyecek.

Bizim gönlümüz arzu ediyor ki Türkiye tıkır tıkır çalışan bir devlet sistemine sahip olsun, bölgesel güç, küresel oyuncu olsun. Bu zayıf hükümetlerle, bu derme çatma hükümetlerle olmaz. Gönlümüz güçlü bir hükümet sistemi arzu ediyor. Bunun yolu bizim hazırladığımız 18 maddeden oluşan paketten geçiyor."

Özlü, halk oylamasına sunulacak anayasa değişikliğindeki her bir maddesinin Türkiye'deki dönüşümü ifade ettiğini, yenilik, inovasyon olmadan gelişme olmayacağına dikkati çekti.

- "Türkiye'nin kalkınması bölge için elzem"

Son dönemde çok sayıda reforma imza attıklarını, önemli yasaları hayata geçirdiklerine işaret eden Özlü, Türkiye'nin büyümesini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyümenin yolunun da karar mekanizmalarının hızlandırılmasından geçtiğini vurgulayan Özlü, şöyle konuştu:

"Gönlümüz arzu ediyor ku bu süreçler kısalsın, hızlı karar alalım, hızlıca uygulayalım, ülkemiz daha hızlı kalkınsın, gelişsin. Türkiye'nin kalkınması, güçlenmesi bu bölge için elzemdir, şarttır. Bu bölgede güçlü Türkiye bulunmadığı zaman huzur ve istikrar olması mümkün değil. Osmanlı'nın dağılmasından sonra imparatorluğumuzu kaybettik. Bu bölgeye hiçbir zaman huzur, barış gelmedi. Yıllar geçti bir Filistin, İsrail, Suriye, Irak sorunu var, bitmiyor. Sorunlar devam ediyor. Biz kabuğumuza çekildik ama sorunlar bitmedi.

İçinde bulunduğumuz bölgenin barışa, istikrara kavuşması için güçlü Türkiye'ye ihtiyacı var. Güçlü Türkiye de güçlü bir sistemle olur. Önümüzdeki günlerde yapacağımız halk oylaması son 200 yıldır cebelleştiğimiz hükümet sistemleri sorununa çözüm getirecek bir paket düzenlemedir. Bunu çok önemsiyoruz. Belki de cumhuriyet tarihimizin en önemli reformlarımızdan birini gerçekleştiriyoruz."

Özlü, halk oylamasının partiler üstü bir mesele olduğunu, 16 Nisan'ın Türkiye'nin siyasi ve sosyal yaşamı için önemli bir dönüşüm noktası olacağını ve ülkenin daha hızlı çalışan bir hükümet sistemi, bürokrasi ve iş dünyasına kavuşacağını sözlerine ekledi.

İSTOK Başkanı Cüneyt Dayhan ve platform bileşenleri sahneye "Önce Memleket Tabii ki Evet" yazılı pankartla çıktı ve 16 Nisan'da "evet" oyu kullanacaklarını açıklayan basın bildirisini okudu.

İSTOK'un açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkeyi bataklığa, krizlere sürükleyen koalisyonlardan kurtulmak için, cumhuriyet tarihimizde yaşanan darbe ve muhtıralara karşı vesayetin son bulması için, güçlü yasama ve güçlü icraat için, vatan müdafaası için şehit olup toprağa girmekten çekinmeyen gençler meclise de girebilsin diye 'evet'."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.