Bilişim Uzmanları Trt Ve Digitürk'ün Yayınını Kesmek İçin Darbecilere Yardım Etmiş

Bilişim Uzmanları Trt Ve Digitürk'ün Yayınını Kesmek İçin Darbecilere Yardım Etmiş
FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde, 5 bilişim uzmanının TRT ve Digitürk'ün yayınını kesmek için askerlerle iş birliği yaptığı tespit edildi

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananların detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Darbe girişimi gecesinde, 5 bilişim uzmanının TRT ve Digitürk'ün yayınını kesmek için askerlerle iş birliği yaptığı tespit edildi.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz'da bir askeri helikopter, Ümraniye'den aldığı 5 bilişim uzmanını Vodafone Arena'ya indirdi.

Ümraniye'de bir evde yapılan toplantının ardından TRT ve Digitürk'ün yayınını kesmek için askerler tarafından helikopterle Vodafone Arena'ya getirildikleri aktarılan bilişim uzmanlarının, Dolmabahçe'de gasbedilen belediye otobüsüyle TRT'nin Ulus ve Digitürk binalarına götürüldükleri belirlendi.

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından polisler tarafından yakalanan 5 bilişim uzmanından 2'sinin Samanyolu TV ve Kaynak Holding'in eski çalışanları olduğu belirtildi. Beş bilişim uzmanının, darbe teşebbüsüne destek verdikleri gerekçesiyle tutuklandığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.