Bilişim Zirvesi Konya’da yapıldı

Bilişim Zirvesi Konya’da yapıldı
Bilişim şirketlerinin gelişen teknolojiler ile yeni ürün ve çözümlerin tanıtıldığı BT Vizyon Anadolu Toplantıları Konya ayağı Dedeman Otel’de gerçekleşti.

Bilişim Zirvesi tarafından organize edilen ve Konya Bilişim Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilen bilişim zirvesinin açılış konuşmasını Konya Bilişim Derneği Başkanı Ahmet Öztürk yaptı. Öztürk, “Konya Tarım Kenti olmanın yanında Bilgi Ekonomisin Merkezi haline gelmelidir. Konya bu açıdan gerekli her türlü coğrafi, sosyal, insan kaynağı yönünden avantaja sahiptir. Deprem riski, sel baskını, gibi doğal afet riskinin en düşük olduğu illerin başında gelmektedir. Terör olayları yaşanmamış, güvenli ve sakin bir şehirdir. Ulaşım açısından en rahat şehirlerden birisidir. Hızlı tren ulaşımı önemli bir avantajdır. Genç ve dinamik nüfus yapısı, bilgi ekonomisinin en önemli unsuru olan insan kaynakları için önemli bir avantajdır. Geriye bu avantajları değerlendirecek olan, yerel istek ve çaba kalmaktadır. Konya; bilişim vadisi vizyonu olan ve güçlenen bilişim sektörü ile geleceğin bilişim kenti adayıdır” şeklinde konuştu. Katılımcılara bulut teknolojileri, bilgi güvenliği, endüstriyel tasarım yazılımları, giyilebilir teknolojiler, kurumsal kaynak planlaması ve ağ teknolojileri konularında bilgiler verildi. (Muhammed Esad Çağla)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.