Bilmece çözülüyor mu?

Bilmece çözülüyor mu?
Selçuk Üniversitesi’nde rektörlük yarışı öncesinde beklenmedik gelişmeler yaşanıyor.

ÖZEL HABER

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bizzat devreye girip Tahir Yüksek’i aday göstermesinin ardından 3 isim yarıştan çekilirken, Mustafa Şahin ve Ahmet Alkan ise seçime gireceklerini bildirdi.

BAŞBAKAN DEVREYE GİRDİ

Selçuk Üniversitesi’nin önümüzdeki hafta yapılacak olan Rektörlük Seçimleri için son düzlüğü girilirken, sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun rektör adaşlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından ortak aday olarak Prof. Dr. Tahir Yüksek belirlenirken, rektör adaylarından Prof. Dr. Selman Türker, Ali Akmaz ve Hüseyin Kara, NEÜ Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Yüksek lehine yarıştan çekildiklerini mutabakat imzalayarak deklare ettiler. Ancak rektör adaylarından Prof. Dr. Mustafa Şahin sonuna kadar yarışa “devam” kararı alırken, diğer adaylardan Prof. Dr. Ahmet Alkan’ın da mutabakata imza atmadığı ve seçime gireceği öğrenildi.

ÖZKUL: BAŞBAKAN VE YÖK BİLİR

Rektörlük seçimlerinde siyasi kulislerde adı etkin bir şekilde yer alan Başbakan Danışmanı ve AK Parti eski milletvekili Kerim Özkul, gazetemize yaptığı özel açıklamada, “Bizim siyasetçiler olarak, seçimlerle bir alakamız yok. Sadece rektör adayları Sayın Başbakanımızla birebir ve toplu halde görüştüler. Ortak karar alıp, adayların da Prof. Dr. Tahir Yüksek olduğunu belirttiler. Bütün adaylar Başbakan’ın huzurunda mutabakatla ortak adaylarını deklare ettiler. Biz sadece Konya’nın ve Selçuk Üniversitesi’nin başarısı ve huzuru için yardımcı olmaya çalışırız. Ama seçimi oy kullanacak hocalarımız yapacak” dedi.

MUSTAFA ŞAHİN: ADAYIM

Halen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini sürdüren ve seçimler için de aday olduğunu kamuoyuna ilk açıklayan isim olan Prof. Dr. Mustafa Şahin ise son gelişmeler üzerine gazetemize yaptığı değerlendirmede kendisinin de YÖK Başkanı ve üyeleri ve Başbakan Davutoğlu ile de görüştüğünü belirterek, “Şahsım ve ekibimle rektörlük adaylığımı yıllar öncesinden Sayın Başbakanımıza, Konya kamuoyuna ve şehrin en üst derecedeki yöneticilerine birebir aktarmış ve Selçuk Üniversitesi’nin hayallerinin gerçekleşmesi için de şehir olarak uzun bir yolculuk için çalışma başlatmıştık. Siyasi gelişmeleri arkadaşlarımla beraber takip ediyoruz. Ancak rektörlük yarışından çekilmem söz konusu değil. Sandık ve önümüzdeki günler bu belirsizliğin giderilmesi için en önemli faktördür” dedi.

ALKAN PUSULA’YA KONUŞTU

Rektör adaylarından Prof. Dr. Ahmet Alkan da son gelişmeler ve siyasi kulisler üzerine haber merkezimizin sorularını cevaplarken, kendisinin de rektör adayı olduğunu ve şuan için adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Alkan, “Biz tarihi ve konumu ile Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden olan Selçuk Üniversitesi’nin her yönüyle gelişmişliğini ispatlayabilmesi için bu yola çıktık. Kimsenin lehine bu yarıştan vazgeçmiş değiliz. Bu bir akademik mücadeledir. Hocalarımızla görüşmelerimizi birebir sürdürüyoruz. Sandığa giderek Selçuk Üniversitesi’nin geleceğini belirlemeliyiz” diye konuştu.

TÜRKER: MUTABAKATA VARDIK

Rektörlük seçimleri için bir araya gelen adaylar arasında mutabakat metni hazırlandığını ve bu metin Başbakana arz edildiğini ifade eden Prof. Dr. Selman Türker ise gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Adaylar arasında Başbakanımızın isteği ile Tahir Hoca ortak aday olarak belirlendi. Tahir Hoca da bunun üzerine beni ve Mustafa Hoca’yı toplantıya çağırıp durumu anlattı ve görevi kabul ettiğini ifade etti. Ben de hem geçen hafta yapılan mutabakat, hem de YÖK ve arkadaşlarımla toplantı öncesi yapılan istişare gereği adaylıktan çekildiğimi ve tüm arkadaşlarımla Tahir Hoca’nın yanında olduğumuzu ifade ettim. Bu noktada çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum