Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-off

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-off
Galatasaray: 63 - Fenerbahçe: 77- Yarı final serisini 3-0 kazanan Fenerbahçe, finalde Yakın Doğu Üniversitesi'nin rakibi oldu


Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Ali Serkan Emlek, Sami Özel, Fatih Güler

Galatasaray: Işıl Alben 24, Deniz Çolakoğlu 2, Traore 11, Papova 5, Vitola 8, Cansu Köksal 5, Pınar Gezici 4, İrem Naz Topuz 2, Seda Deniz 2

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 1, Ayşe Cora 3, Quigley 26, Parker 10, Gruda 12, Pelin Derya Bilgiç 5, Lavender 16, Tuğçe Canıtez 4

1. Periyot: 26-20

Devre: 37-40

3. Periyot: 50-58

5 faulle çıkan: 34.41 Papova (Galatasaray)


İSTANBUL (AA) - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Galatasaray'ı 77-63 yenen Fenerbahçe, seriyi 3-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Sarı-lacivertli takım, finalde Yakın Doğu Üniversitesi ile karşılaşacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, Işıl Alben, Traore ve Pınar Gezici'nin basketleriyle ilk periyodu 26-20 üstün geçti.

İkinci periyotta iyi savunma yapan Fenerbahçe, hücumda da Quigley ve Lavender ile sayı bularak, skoru lehine çevirdi ve soyunma odasına 40-37 üstün gitti.

Etkili mücadelesini müsabakanın ikinci yarısına da taşıyan Fenerbahçe, uzun oyuncuları Parker, Lavender ve Gruda ile sayı üretti ve son periyoda 58-50 önde girdi.

Son çeyrekte Galatasaray, Işıl Alben ve Vitola'nın basketleriyle farkı eritmeye çalışırken, Quigley ve Tuğçe Canıtez ile sayı bulmaya devam eden Fenerbahçe, müsabakadan 77-63 galip ayrıldı ve seriyi 3-0 kazandı.

Galatasaray'da sakatlığı bulunan ABD'li oyuncu Moriah Elise Jefferson, kadroda yer almasına rağmen maçta forma giymedi.


- Galatasaray'a karşı 18 maçta 17 galibiyet


Fenerbahçe, bugünkü galibiyetle bu sezon Galatasaray'a karşı farklı branşlarda çıktığı 18 maçın 17'sini kazandı.

Futboldaki 2 maçta da rakibini yenen sarı-lacivertliler, erkek basketbolunda oynanan 4 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe, Galatasaray ile kadın voleybolunda oynadığı 5, erkek voleybolunda yaptığı 2 müsabakayı da üstün bitirdi.

Sarı-lacivertli takım, rakibine karşı tek mağlubiyetini kadın basketbolunda yaşadı. Fenerbahçe, bu branşta Galatasaray ile yaptığı 5 maçın 4'ünü kazandı, birini kaybetti.


- Galatasaraylı taraftarlar yönetimi istifaya çağırdı


Karşılaşmayı izleyen Galatasaraylı taraftarlar, sarı-kırmızılı kulübün yönetimini istifaya davet etti.

Taraftarlar maçın sonuna doğru, "Yönetim istifa", "Dursun Özbek istifa" şeklinde tezahüratta bulundu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaraylı basketbolcuları ise tribüne çağırarak destek verdi. Taraftarlar ile oyuncular uzun süre karşılıklı tezahürat yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.