Bingazi saldırısı şüphelisi ömür boyu hapis cezasıyla yargılanacak

Bingazi saldırısı şüphelisi ömür boyu hapis cezasıyla yargılanacak
ABD'nin Libya Büyükelçisi'nin ölümüyle sonuçlanan baskının baş şüphelisi için ömür boyu hapis talep edilecek

WASHINGTON (AA) - ABD Adalet Bakanlığı, Libya'nın Bingazi kentinde ABD'ye ait diplomatik yerleşkeye baskın düzenleyerek ABD'nin Libya Büyükelçisi'ni öldürmekle suçlanan kişilerden Ahmed Ebu Hatale'nin ömür boyu hapis cezasıyla yargılanmasını isteyeceklerini bildirdi.

ABD Adalet Bakanlığı, Bingazi'de 2012'de düzenlenen ve Büyükelçi Chris Stevens'ın yanı sıra üç diplomatın ölümüyle sonuçlanan baskının elebaşı olmakla suçlanan Hatale'nın yargılanması hakkında açıklama yaptı.

Bakanlık, mahkemeye gönderdiği kısa yazıda, iki yıl önce yakalanarak ABD'ye getirilen Hatale hakkında ömür boyu hapis cezası talep edileceğini bildirdi. Bakanlık Sözcüsü Emily Pierce ise ayrı bir açıklama yaparak, Adalet Bakanı Loretta Lynch'in savcılarla görüştükten sonra böyle bir karar aldığını belirtti.

Hatale'nin avukatları, müvekkillerinin idamla yargılanmaması için bakanlığa talepte bulunmuştu. Bakanlığın kararı sonrasında açıklama yapan avukatlardan Eric Lewis, kararı "cesur" şeklinde nitelendirdi ve memnuniyet duyduklarını ifade etti.

ABD'de federal davalarda idam cezası çok nadir görülüyor. En son 2003'te bir idam hükümlüsünün cezası infaz edilmişti.

ABD özel operasyonlar timi tarafından 2014'te Bingazi’de yakalanmasının ardından ABD donanmasına ait gemiyle New York’a getirilen Hatale, Washington’da çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti. ABD'nin Bingazi Konsolosluğu'na 11 Eylül 2012’de düzenlenen roketatarlı saldırıda, Büyükelçi Chris Stevens ile diplomatlar Sean Smith, Glen Doherty ve Tyrone Woods hayatlarını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.