Bingöl'de Emniyet Müdürüne Yönelik Silahlı Saldırı

Bingöl'de Emniyet Müdürüne Yönelik Silahlı Saldırı
Bingöl Emniyet Müdürü'ne yönelik saldırının ardından düzenleyen operasyonda yaralanan terörist de öldü

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile beraberindekilere yönelik saldırının ardından düzenlenen operasyonda yaralanan terörist de olay yerinde öldü. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, beraberindeki personelle yönelik silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından operasyon başlatıldı.

Araçtan inerek Emniyet Müdürü ve beraberindekilere ateş açan teröristler, daha sonra olay yerinden kaçtı. Operasyonda aracın Bingöl'ün Genç ilçesine doğru gittiği tespit edildi.

Çevik Kuvvet Şube ekiplerince araç Genç ilçesi girişinde durdurulmak istendi. Araçtakilerin, ateş açması üzerine teröristlerle çevik kuvvet ekipleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmada 3 terörist ölü, 1 terörist de yaralı ele geçirildi. Yaralanan terörist, çatışma yerinde yaşamını yitirdi. Teröristlerin kullandığı araçta 2 kaleşnikof ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. 

İl Emniyet Müdürü Ürker beraberindeki personelle Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak'ta emniyet asayiş yoklaması sırasında, binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kalmış, saldırıda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuş, ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker ile bacağından yaralanan polis memuru Uğur Adlı tedavi altına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.