Bingöl'de Emniyet Müdürüne Yönelik Silahlı Saldırı

Bingöl'de Emniyet Müdürüne Yönelik Silahlı Saldırı
Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Teröre verilebilecek en güzel cevap, hayatın akışını aksatmadığımızı, her şeye rağmen bizim hizmetlerimizi devam ettiğini göstermemizdir. O bakımdan hayatın normale dönüşüne yapılacak katkılar aynı zamanda teröre verilen anlamlı

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Teröre verilebilecek en güzel cevap, hayatın akışını aksatmadığımızı, her şeye rağmen bizim hizmetlerimizi devam ettiğini göstermemizdir. O bakımdan hayatın normale dönüşüne yapılacak katkılar aynı zamanda teröre verilen anlamlı bir cevap olur" dedi.

Avcı, Eskişehir'deki bir programda gazetecilerin, "Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik silahlı saldırıyı nasıl değerlendireceksiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımızı acil şifalar diliyoruz. Teröre verilebilecek en güzel cevap, hayatın akışını aksatmadığımızı, her şeye rağmen bizim hizmetlerimizi devam ettiğini göstermemizdir. O bakımdan hayatın normale dönüşüne yapılacak katkılar aynı zamanda teröre verilen anlamlı bir cevap olur. Terörün son zamanlarda özellikle en büyük hedefi eğitim kurumları. Bu da nasıl bir zihniyetle mücadele etmekte olduğumuzun bir göstergesi. Ne kadar çok eğitime ağırlık verirsek, terörle o kadar iyi başa çıkabiliriz. Terörle sadece askeri ve güvenlik tedbirlerle değil, aynı zamanda eğitim boyutuyla da mücadele etmemiz gerekiyor. Onu bildikleri için zaten eğitim kurumlarımızı özellikle kundaklıyorlar, oralara saldırıyorlar. Eğitimcilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim yöneticilerimiz, öğrencilerimiz ve halkımız bunlara pabuç bırakmaz." 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.