BİR AVRUPA RÜYASI

BİR AVRUPA RÜYASI
Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında boy gösteren Atiker Konyaspor, hem taraftarına hem kente buruk da olsa bir mutluluk yaşattı. Yeşil-beyazlılar, sadece 1 puanla Avrupa’ya veda ederken, gelecek yıllar için önemli bir tecrübe edindi

Seda Erciş

2016-2017 futbol sezonuna Avrupa heyecanıyla başlayan Atiker Konyaspor, ilk kez mücadele ettiği bu büyük arenada maceralı bir dönemi geride bıraktı. Son yıllarda yakaladığı başarıyla kulüp tarihine ilkleri yaşatan yeşil-beyazlı ekip, yine ilki bu sezon Avrupa kupalarında mücadele ederek başardı. Avrupa’da Türkiye’yi temsil eden kulüplerden birisi olmayı başaran Atiker Konyaspor, bu sezon hem kulüp tarihine hem şehre ve taraftarlara unutulmaz bir an yaşattı.

DOĞRUDAN KATILDI

Avrupa’nın kulüpler bazında iki numaralı kupasına doğrudan gruplardan katılarak başlayan Atiker Konyaspor, H Grubu’nda yer alarak Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk, Belçika’nın Gent ve Portekiz’in Braga takımlarıyla karşılaştı. Grubu 1 beraberlik ve 5 yenilgiyle son sırada tamlayan yeşil-beyazlı ekip, UEFA Avrupa Ligi’ne buruk bir şekilde veda etti.

BRAGA’DAN TEK PUAN

Yeşil-beyazlı ekip, Avrupa’daki ilk puanını kendi sahasında oynadığı Braga maçında aldı. UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında Portekiz’in Braga ekibini konuk eden Konyaspor, bu maçta da tarihi anları yaşadı. Yeşil-beyazlılar adına Avrupa’daki ilk golünü bu maçta Deni Milosevic kaydetti ve kulüp tarihine adını yazdırmayı başardı. Maçı 1-1’lik skorla tamamlayan temsilcimiz, ilk puanını Braga karşısında almış oldu.

BURUK VEDA

Gruptan çıkma şansını matematiksel olarak Shakhtar Donetsk deplasmanında yitiren yeşil-beyazlılar, önceki gün gruptaki son maçına çıktı. Prestij açısından bu maça önem vermesine rağmen son dakikalarda yetiği golle Avrupa’ya 1-0’lık sonuçla mağlup olarak veda eden Konyaspor, vedasını buruk bir şekilde yapmış oldu. Shakhtar maçıyla Avrupa sınavına başlayan Konyaspor, Gent maçıyla da macerasını sonlandırdı. Aykut Kocaman ve öğrencileri ilk kez boy gösterdiği Avrupa’da tecrübeli sayılabilecek bir dönemi geride bıraktı.

Yeşil-beyazlıların Avrupa’da oynadığı 6 karşılaşma ve sonuçları

Konyaspor      -           Shakhtar: 0-1

Gent                -           Konyaspor: 2-0

Konyaspor      -           Braga: 1-1

Braga              -           Konyaspor: 3-1

Shakhtar         -           Konyaspor: 4-0

Konyaspor      -           Gent: 0-1

 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.