Bir Çift Eldivenle Başlayıp Dünya Şampiyonları Yetiştirdi

Bir Çift Eldivenle Başlayıp Dünya Şampiyonları Yetiştirdi
Van'ın Erciş ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan muay thai antrenörü Sinan Ağlar'ın, bir çift eldivenle başlayarak çalıştırdığı sporcular dünya şampiyonlukları kazandı

VAN (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde beden eğitimi öğretmenliği yapan muay thai antrenörü Sinan Ağlar'ın, bir çift eldivenle başlayarak çalıştırdığı sporcular, dünya şampiyonlukları elde etti.

Milli antrenör Ağlar, Sevim Kürüm Anadolu Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olduğunu söyledi.

Erciş ilçesine isteyerek geldiğini ve buradaki asıl amacının depremde zarar gören çocukları rehabilite etmek olduğunu anlatan Ağlar, "İlk amacım şampiyon sporcular çıkarmak değildi. Çocukları alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora yöneldim." dedi.

"Bir çift eldivenle başladık"
Erciş'te ilk başta hiç spor malzemelerinin olmadığını anlatan Ağlar, şöyle konuştu:

"Bu işe bir çift eldivenle başladık. Öğrenci sayımız arttıkça başarıların geldiğini gördük. İlk önce çocuklar Van şampiyonu oldu. Eldiven sayısı arttı, bölge şampiyonu olduk. Yavaş yavaş malzemeler çoğaldı. Herkes bize inandı ve çıta gittikçe yükselmeye başladı. Maçlara gittikten sonra ilk yıllar üçüncü çıkardık. Bir sonraki yıl ikinci çıkardık. Bir sonraki yıl birincilik aldık. Bizde bir azim oluştu. Çocuklarımız Türkiye şampiyonu oldu. Sonra sporcularımız dünya şampiyonluğunu kazandı. Yoğun bir çalışmayla çok zorluk çektiler. Çünkü burada kışın çok soğuk oluyor."

Ağlar, başarı geldikçe iş adamlarının da kendilerine destek olmaya başladığını anlattı. Desteğin ardından çalışmalarını iki katına çıkardıklarını vurgulayan Ağlar, bunun sonucunda, Tayland'da düzenlenen organizasyonda gençlerde dünya şampiyonu sporcular çıkardıklarını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.