"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" tarih ve kültür gezisi

"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" tarih ve kültür gezisi
KYK yurtlarında kalan bin 200 üniversite öğrencisi Şanlıurfa'da tarihi ve turistik yerleri gezdi

ŞANLIURFA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) "Bir Günde bin Yıl Anadolu" etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'ya gelen 81 ilden üniversite öğrencileri tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti.

KYK Genel Müdürlüğü, yurtlarında kalan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda düzenlediği etkinlikler kapsamında 81 ilden getirdiği bin 200 öğrenciye Şanlıurfa'yı gezdirdi.

İlk olarak Balıklıgöl'ü ziyaret eden öğrenciler, burada rehberlerden mekanın tarihçesi hakkında bilgi aldı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Eyyüp Peygamber makamına geçen ve burada şifalı olduğuna inanılan sudan içen öğrenciler daha sonra tarihin başlangıç noktası olarak gösterilen Göbeklitepe'yi gezdi.

Bartın Üniversitesi Tarih Bölümü 2'inci sınıf öğrencisi İrem Aytaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa Şanlıurfa'yı gezdiğini, çok heyecanlandığını söyledi.

Bölgeyi yakından tanıdığı için mutlu olduğunu dile getiren Aytaç, "Gaziantep ve Şanlıurfa'yı gezdik iki şehri de çok beğendik. Beni iki şehirde etkileyen unsur insanların dışarıdan göründüğü gibi olmadıklarıdır. Buraların yaşanabilir bir yer olduğunu gördük. Buraları bu kadar geç keşfettiğim için gerçekten pişmanım. En kısa zamanda ailemle buralara tekrar geleceğim." dedi.

Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Esra Demirkaya da Balıklıgöl'ün manevi havasından etkilendiğini belirterek, "İnsanların samimiyeti, kültürlerine bağlı oluşu, hiçbir samimi duygularından ödün vermemiş olmaları, kültürlerine, geleneklerine bağlı kalmaları beni çok etkiledi. Bu insanların bu samimiyetini bu yaşta keşfettiğimiz için kendimi mutlu hissediyorum. KYK yönetimine bize bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" tarih ve kültür gezisi

"Bir Günde Bin Yıl Anadolu" tarih ve kültür gezisi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.