Bir haftada 100 organ bağışı toplanabildi

Bir haftada 100 organ bağışı toplanabildi
Bir haftada 100 organ bağışı toplanabildi

*3-9 Kasım tarihleri arasındaki ‘Organ bağışı hayat kurtarır’ kampanyasında beklenen bağışa ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı, “En fazla organ bağışına ihtiyaç duyulan bölge biziz ama en az bağışta bulunan da yine yöremizdir. Bu ilgisizlik bizi üzüyor” dedi.

 

“KAMPANYA SÜRESİNİ UZATACAĞIZ”

Sağlık Bakanlığı’nın 3-9 Kasım tarihleri arasında başlattığı ‘Bağışlanan organ filizlenen candır’ kampanyası kapsamında Batman ve ilçelerinde 100 organ bağışı, İl Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerini, kampanyanın uzatılması için harekete geçirdi. Kampanyayı uzatabileceklerini söyleyen İl Sağlık Müdürü Bodakçı, “Karaciğer ve böbrek yetmezliğinden organ bağışının en fazla gereksinim duyduğu yer bölgemizdir. Yine bu önemli kampanyada organ bağışının en az yapıldığı yer de burası olunca bizi düşündürtüyor. Kampanya süresini uzatacağız. Hedefimiz en azından 300’ün üzerinde organ bağışına ulaşmaktır” diye konuştu.

AVM’LERDE DE STAND AÇTIK

Bodakçı, şöyle devam etti : “Batman’daki hastanelerin yanı sıra alış veriş merkezleri ile ilçelerdeki sağlık kuruluşlarında açtığımız standlarda 100’e yakın organ bağışı olunca doğrusu şaşırdık. Bağışın bu rakamın çok üzerinde olması gerekiyordu. 18 yaş ve üstünde olup akli dengesi yerinde olan herkesin sağlık kuruluşlarımıza organ nakli ile ilgili dernek ve vakıflara başvurup doku ve organ bağış belgesi alabilir. Bağışlanan her organın yeni bir hayat olduğu unutulmamalı. Ne yazık ki insan ancak organ alıcısı durumuna gelince organ bağışının önemini fark ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.