Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

BİR HAKEMİN ETTİĞİ

BİR HAKEMİN ETTİĞİ

Torku Konyaspor-Gaziantepspor maçının sonucu, oyunu, analizleri hepsi bir yana hakem camiası adına karşılaşmanın orta hakemi Murat Özcan’ın 90 dakika boyunca verdiği kararlar bir hakemin penaltı vermeden atılan golü geçersiz saymadan kırmızı kart göstermeden nasıl berbat edebileceğini en büyük yönetim şekliydi. Herhalde bu maçı binlerce sporsever gibi maç gözlemcileri de izlemişti ve hocanın değerlendirmesini yapacaklardır.

Konyaspor maça böylesine temkinli başladıki ardından bir ikili mücadelelerdeki coşkusu ve isteği sanki ben bu maçı kazanmaktan başka bir şey düşünmüyorum diyordu. 4. dakikada yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamayan yeşil-beyazlı temsilcimiz oyunun ilerleyen dakikalarında sahanın her bölümünde rakibine büyük üstünlük kuruyordu.

İlk yarının orta bölümlerinde Konyaspor biraz ayağını gazdan çeker gibi olmuştu ki bu kez devreye işte o muhteşem taraftar girdi. Konyaspor’un iki sezondan bu yana adeta her şeyi olan desteğinden şovuna spora gündemini vuran taraftar hem rakibi dağıttı hem de hakemi müthiş bir şekilde baskı altına aldı. Konuk Gaziantepspor ilk ciddi akınını 33. dakikada geliştirirken her şeyini tesadüf bir gole bağlayan mantığı ile gol atmaktan çok yememeyi planladığını da gösteriyordu.

Ancak böylesine bir taraftar önüne futbolun adaleti gecikmedi ve 4. dakikanın bir benzeri olan pozisyonda yine Antep defansının göbeğindeki büyük delik bize yaradı ve ilk yarı haklı olarak Konyaspor’un üstünlüğü ile kapandı. İlk yarıyı noktalarken hakkı teslim etmek gerekirse bu bölümün kahramanı tribünlerdi.

İkinci yarıya Antep, belki de hiç beklemediği bir golle başlasa da ilerleyen dakikalarda hakeme rağmen muhteşem taraftar ile Konyaspor her an gol atacağının sinyalini veriyordu. Nitekim Holmen, attığı golle 90 dakikanın yıldızı oldu. Hakem ve Holmen’den sonra bir parantezde Ömer Ali’ye açmak gerekiyor. Genç oyuncu yine çok çalışkan, istekli ve mücadeleciydi. Son dönemde uzaktan şutlarla da kendini gösteriyor. Yakında ondan klas bir gol izleyebiliriz. 

Sonuçta Konyaspor çıkışını sürdürürken zorlanmadı. Hakem biraz olsun güzel maçın biberi olmaya çalışsa da zorlu ligde bir 90 dakika daha üç altın puanla noktalanmış oldu. Tebrikler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR