Bir ilk daha

Bir ilk daha
UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan başlayacak Torku Konyaspor, üç büyükler dışında bu başarıyı yakalayacak ilk takım olacak.

PUSULA ÖZEL HABER

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan başlayacak Torku Konyaspor, üç büyükler dışında bu başarıyı yakalayacak ilk takım olacak. Daha önce UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Anadolu takımları ön elemelerden turnuvaya başlarken, gruplara katılan ilk Anadolu takımı olma özelliği de Konyaspor’un oldu.

Spor Toto Süper Lig’in bitimine 2 hafta kala UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara direkt katılmaya hak kazanan Torku Konyaspor’da elde edilen başarının mutluluğu yaşanıyor. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek yeşil-beyazlılar, elde ettiği bu başarısını yine ilklerle süslüyor. Aykut Kocaman ve öğrencileri, 2015-2016 sezonunda garantilediği UEFA Kupası’nda en az 6 maç oynayacak. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ile taraftarlar gelecek sezon mücadele edilecek Avrupa için şimdiden oldukça heyecanlı.

İLK TAKIM KONYASPOR

Alınan başarılı sonuçların beraberinde ise Torku Konyaspor, taraftarına bir ilki de yaşatacak. Üç büyüklerin dışında temsilcimiz ilk kez doğrudan UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden takım olacak. Son 10 yılda alınan sonuçlarla birlikte Anadolu takımları arasında Avrupa’da ön elemelerde mücadele eden takımlar oldu. Ancak ön eleme oynayarak gruplara kalma başarısı gösteremeyen temsilcilerimiz, tarihinde de hiç doğrudan gruplara kalmadı.

DEV RAKİPLER GELECEK

Öte yandan Torku Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde dev rakiplerini bekliyor. Temsilcimiz Kasımpaşa karşısında elde ettiği 2-0’lık galibiyetle ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyerek, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara direkt katılmaya hak kazandı. Gruplarına doğrudan katılma vizesi alan yeşil-beyazlılar, Avrupa’nın önde gelen ekipleri ile karşı karşıya gelecek. Şu anda liglerin ve kupa finallerin sona ermemiş olması olasılıkları çoğaltırken, önümüzdeki haftalarda Konyaspor’un muhtemel rakipleri de kesinleşecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.