Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bir İnsan 3 Bin Tl Trafik Cezası Öderse

Bir İnsan 3 Bin Tl Trafik Cezası Öderse

Geçtiğimiz günlerde tesadüfen genç bir iş adamımızla tanıştık. Dahası bir arkadaşımızın vesilesi ile tanıştırılırken “Uğur abi gazeteci” denilince iş adamımız patladı. “Abi Allah rızası için şu trafik cezalarını bir yaz. Tabii yazabilirsen (!)”… demez mi?

Gaza çok çabuk geliriz ama iş adamımızı dinledikçe bu işin ceza yazmadan öte bir inatlaşmaya gittiğine kanaat getirince konuyu sizlerle paylaşmak istedik.

Cezai işlemlerin merkezi bizim anam babam Beşyol’un olduğu yer. Yani Ferhuniye Mahallesi. Yolun ağzı. 1983’te buradaki apartmanın önünü belediye istimlak etmiş. Sonuçta gelinen noktada apartmanın önü yol. Böyle olunca da apartman sakinleri, mahalleli akşam evine geldiği zaman otomobilini nereye koyacak?

Tabii bu iş Konya klasiğinde otopark sorunu demek. Vatandaş akşam eve gelince arabasını sırtına sarıp odasına götüremeyeceği için kaldırıma park eder. Sabah olunca da polis mesainin başlaması ile gelir anonsunu yapar ve çekiciye arabayı çektirir. Mahalleli toplanır yaklaşık 150 kişinin imzası ile dilekçesini verir. Yetmez UKOME’ye bildirirler. Yine sonuç yok. Bu kez BİMER’e yazılır. Tabii bu arada vatandaşın ödediği trafik cezası 3 bin lira olmuştur. Tabii ceza geldikçe vatandaşın canı yandıkça her yola başvurur. Evine 4x4 metre pankart bile asar. Bu kez terör pankartı diye ipten döner(!). Dinledikçe anlıyoruz ki vatandaş art niyetli değil. Mesela mahalleli Merkez İHL’nin Okul Aile Birliğine bile müracaat eder. “Okulun bahçesini akşam oto park olarak ücretli olarak kullanabilir miyiz?” diye.

Sonuç Konya’da öyle bir otopark sorunu vardır ki. Ve bu sorun her akşam her sabah katlanarak öylesine artmaktadır ki. Eğer belediyeler iş yerleri ve meskenler yapılırken binaların altına otopark diye verdikleri ruhsatın sadece parasını alıp, kontrolünü yaptırmazlarsa bu iş daha çoook can yakar.

AĞAÇ İŞLERİ SANAYİ ALT GEÇİDİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Bu arada özellikle Meram tarafından gelip BÜSAN ve Organize Sanayi giden insanlarımızın yolunu açan, onlara nefes aldıran, şehir içi trafiğinden kurtaran ve de belediyeye dua ettiren yol bugünlerde kapalı. Hem de uzun bir süredir kapalı. Çünkü yol daha da uzatılacak ve paralel alt geçit açılacak. Ancak bu yolu kullanan insanlarımız Ağaç İşleri Sanayi Alt geçidinin geç açılmasından şikâyet ederek “Abi Melih Gökçek 15 günde bulvar açıyor biz 6 ayda niye açamıyoruz?” diye soruyorlar.

Bizden söylemesi. Hem bakın önümüzde seçim var. Bir an önce bu insanların yolunu açın. Çünkü çok bunalmışlar. “Açsınlar da gerekirse toprak yolu açsınlar” diyorlar.

Elçiye zeval olmaz değil mi?

BAŞARILI SİYASETÇİNİN SIRLARI

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin çok değerli hocalarından bizim de can dostumuz Doç. Dr. Mehmet Fidan hocamızın yeni kitabı “Başarılı siyasetçinin sırları” çıkmış. Kitap mükemmel ve bir solukta okuyabilirsiniz. Hocam! Kitabı okuduktan sonra size olan saygım bir kez daha arttı. Ellerinize sağlık...

KONYA FOLKLORU

Bir harika kitap da Seyit Küçükbezirci abimizden. Hafta sonu gazetemize uğrayan Seyit abinin Konya Folkloru isimli kitabı hediyelerin en güzeli idi. Seyit abimin eline yüreğine sağlık…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendini yaşamak; başkaları adına yaşamaktan vazgeçmekle başlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler dönel kavşağa en sağdan girip en sola dönmedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR