Bir Keçileri Bile Yokken Şimdi 40 Koyunları Var

Bir Keçileri Bile Yokken Şimdi 40 Koyunları Var
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında verilen hayvanlar, birçok aile için geçim kaynağı oldu

ARDAHAN (AA) - Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Kalecik köyünde oturan, sol kol ve bacağından fiziksel engelli olan Gülten Uğurlu (38), kentte "Genç Çiftçi Projesi"nden yararlanan 33 kişiden biri.

Vatandaşın üretime katkı sunması amacıyla yürütülen projede Uğurlu, üç yıl boyunca koyunları satamayacak ancak her türlü ürününden yararlanabilecek. Üç yıl sonra koyunlar tamamen kendisine ait olacak.

Bugüne kadar kendisine ait bir keçisi bile olmayan Uğurlu, projeye başvurusunun ardından 40 koyun sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Eşinin görme engelli ve ekonomik durumunun kötü olması sebebiyle ailesiyle kayınpederi İsmet Uğurlu'nun evinde kalan Gülten Uğurlu, koyunlardan elde edeceği süt ve yün gibi gelir ile ailesinin geçimini sağlamayı umut ediyor.

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin görme engelli olması, kendisinin de sağlık durumunun el vermemesi nedeniyle kayınpederi İsmet Uğurlu'da kaldıklarını ifade ederek, okuyan 11 yaşındaki Berkant ile 3 yaşındaki Binnur adlı çocuklarına da akrabalarının baktığını söyledi.

Ekonomik durumunun olmadığını dile getiren Uğurlu, "Bir keçim dahi yoktu, bugün şükür 40 koyun sahibiyim. Ne kadar şükretsem azdır. İlk hedefim, kendime ait ev almak. Kendime ait evimin olmasını istiyorum. Daha iyi yaşamak ve çocuklarıma okumaları için daha fazla yardımcı olmak istiyorum. Çünkü benim ve eşimin çalışması zor. Çocuklarımı daha iyi okullarda okutmayı düşünüyorum." diye konuştu.

"İnşallah bundan sonra biz de daha iyi imkanlar ile yaşamış olacağız"
Berkant Uğurlu da annesi gibi ilk hayalinin ev sahibi olmak olduğunu belirterek, "Şükür bir hayvanımız yokken, bugün hayvanlarımız var. Akrabalarımız bize destek çıktılar. İnşallah bundan sonra biz de daha iyi imkanlar ile yaşamış olacağız. Zaten annem ve babamın durumu belli. Biz bunları üç yıl boyunca değerlendireceğiz. Daha fazla çoğaltacağız. Allah fırsat verirse belki bu koyunlarla kendimize bir ev alırız. Bundan sonra daha iyi imkanlarla okumuş oluruz." şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Turgay Şişman ise söz konusu aileye 38 koyun ile 2 koç verdiklerini belirterek, "Bu aile çok mağdur bir aile. Hem ekonomik hem de sağlık durumları nedeniyle. Böyle bir aileye bu imkanın verilmesi sebebiyle biz de çok mutluyuz çünkü gözlerindeki o sevinç bizi de çok etkiledi." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.