Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

BİR KİŞİ/ÇOK KİŞİ VE NOTLAR

BİR KİŞİ/ÇOK KİŞİ VE NOTLAR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Suudi Arabistan’lı turizm şirketleri yetkililerini Ankara’da ağırlıyor. Amaç belli de Konya İslâm Dünyası Turizm Başkenti değil miydi?

Belediye Başkanımız Sn. Tahir Akyürek “Konya’yı 21. Yüzyılın en muhteşem şehri yapacağız” demiş. Böyle bir ışık görüp görmemek tartışılır ama hedef koymak da güzeldir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “çevre yollarımızın tıkanmaması için alternatif yollar açmaya başlıyoruz” açıklaması yaptı. “Toplu taşıma araçlarına binmek ayıp değil, hayatında otobüse binmemiş kimseler var. Lâzım olmadıkça özel araç kullanmayalım. Avrupa ülkelerinde yaya odaklı trafik sistemi var, biz hâlâ araç öncelikli sistemi kullanıyoruz. Dönel kavşakları genişletmemiz lâzım. Trafik sorununu karşılıklı saygı ile ortadan kaldırabiliriz” sözleri Başkanımız Sn. Tahir Akyürek’in.

Antalya’da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı öncesinde yorumcu Erman Toroğlu stadın Konya’ya rakip olup olamayacağı kıyaslaması ile Büyükşehir Torku Arena Stadı’nı zirveye koymuş oldu. Maç boyunca görüldü ki zemin olarak da çok daha iyiyiz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Türk Futbolunu en yakından takip edenlerden Sn. Şansal Büyüka yaptığı Süper Lig altın karmasında Vukoviç’e; gümüş karmada ise Serkan Kırıntılı; Ömer Ali Şahiner ve Ali Çamdalı’na yer verdi. Varsın Fatih hocam görmesin, bir gün milli formayı alacaklardır birçok değerli oyuncumuz.

BİR KİŞİ/ÇOK KİŞİ

Çocukluğumda Sn. Feyzi Halıcı’nın yaptıklarını hatırlarım da bugün her türlü imkanlarla sanki çok gerilerdeyiz.  Gül sempozyumu ve gül yarışmaları, Yemek Kongreleri, Türkiye Güvercin Güzellik Yarışmaları,  Geleneksel Atlı Cirit Oyunları,  Geleneksel Türkiye Aşıklar Bayramı, Uluslararası Folklor ve Halk Edebiyatı Kongreleri, Konya konulu uluslararası fotoğraf yarışmaları, Kültür, Sanat, Turizm Ödülleri… Kültür ve sanata, edebiyata katkıları. Allah razı olsun. Bir kişinin tanıtımda dev bir ordu gibi çalışabileceğinin kanıtıydı sanki.

Bir kişi bile bazen çok kişidir. Buyurun Sn. Reha Bilir hocam. Önce Leylekler Vadisini tanıttı, şimdilerde hem fotoğraf üstadı olarak Konya’mı dünyanın her köşesinde temsil ediyor, hem de Sille’yi sanat aracılığıyla ülkemin ve dünyanın dört köşesindeki fotoğraf gönüllüleriyle buluşturuyor. Kazanan elbette Konya oluyor. Sadece tebriği değil daha büyük imkanların kendisine sunulmasını hak ediyor.

Son haftalarda bir başarı haberi biraz da sessiz geçti gündemler arasında. Almanya'nın Suhl kentinde düzenlenen Gençler Dünya Kupası müsabakalarının takım sıralamasında üçüncü olan milli sporcularımız, İzel Aydın, Deniz Üstündağ, Nur Banu Özpak ile Milli Takım Antrenörümüz hemşerimiz Sn. Ali Rıza Bilgin’in haberiydi bu haber. Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanvekili de olan değerli hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını  diliyorum.

Artık Konya vekillerimizin tabii başta iktidar partisi mensubu milletvekillerimizin de çok kişi gibi çalışmaları gerekiyor. Umarım bulunduğu makam nedeniyle kentimin sayısız sorunlarını yalnızca Sn. Ahmet Sorgun vekilime bırakmazlar. Bakansız kentimin sahipsiz kalmamasını diliyorum. Saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR