Yusuf Koç

Yusuf Koç

BİR LEŞ MİŞ MİLLETLER! -3

BİR LEŞ MİŞ MİLLETLER! -3

Savaşın başından itibaren stratejik noktalarda görev alan Türk tugayları kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmiş ve katıldığı muharebelerde; 37 subay, 26 astsubay, 658 er olmak üzere toplam 721 şehit,. 2147 yaralı, 346 hasta, 234 esir ve 175 kayıp vermiştir.

Bu Birleşmiş Milletler 1950’den sonra kan ağlayan Ortadoğu’da kılını kıpırdatmadı, sessiz kaldı. Aynı şekilde Gazze’de, Suriye’de binlerce Müslüman’a sessiz kaldı.

Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırının hemen karşısında yer alan Kobani’yi Işid’e karşı havadan kerhen destek verildi ama Amerika, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin kararıyla... Türkiye aynı kararla girmeye kalksa, karşısında Birleşmiş Milletlerin uygulamalı kararı çıkacaktı.

Ancak Birleşmiş milletleri şaşkına çevirecek hamleler Türkiye’den gelince her biri sus-pus oldu. Özellikle BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarıyla sosyal medyada da büyük yankı uyandırınca yine sus-pus oldular.

Bu suskunluk hayra alamet değil gibi görünse de, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ana muhalefete rağmen mazlumların sesi Erdoğan etiketiyle daha nice binleri bulan mesajlar almaya devam edecek gibi görünüyor…

Konuşmalarında, “Ne yazık ki AB de verdiği sözleri tutamamıştır” ifadeleriyle adeta meydan okuyordu. Öyle ki, Sayın Erdoğan'ın, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasından kesitlerin paylaşıldığı 4 dilden tweetler, milyonlarca kişi tarafından takip edildi.

Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça paylaşılan bu mesajlar toplamda 13 milyon 360 bin kez görüntülendi.

Günümüz Türkiye’sinin bir ilkini yaşatıyordu Cumhurbaşkanı… Alışık değildi BM… ABD'nin New York kentinde düzenlenen 71. BM Genel Kurulu'nda: "Dünya 5'ten büyüktür" diyor ve Suriye'deki durum ve mülteciler konusunda dünyaya önemli mesajlar veriyordu.

Her ne kadar “dünya liderlerine mi, muhtarlara mı konuştu” denilse de; sanırım dünya liderlerinin simultaneleri açıktı.

Selam ve muhabbetle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Koç Arşivi

EDEP!

30 Ocak 2017 Pazartesi 20:32
SON YAZILAR