Bir Oğlu Şehit, Diğeri Gazi Oldu

Bir Oğlu Şehit, Diğeri Gazi Oldu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında bir oğlu şehit diğeri de gazi olan Yozgatlı Türkan Yeşilay, vatan için üç oğlunu vermeye hazır olduğunu gerekirse kendisinin de mücadele edeceğini söyledi

YOZGAT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında bir oğlu şehit diğeri de gazi olan Yozgatlı Türkan Yeşilay, vatan için üç oğlunu vermeye hazır olduğunu gerekirse kendisinin de mücadele edeceğini söyledi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''sokağa çıkın'' çağrısıyla Genelkurmay Başkanlığı önüne giden inşaat işçisi Beytullah Yeşilay (28) şehit düşerken, kardeşi Şakir Yeşilay gazi oldu.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde yaşayan Türkan Yeşilay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 kızı ve 4 oğlu olduğunu, oğullarından birinin darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olduğunu anlattı.

Vatan için oğullarının mücadele etmesinin kendisini gururlandırdığını ifade eden Yeşilay, "Bir oğlum şehit, diğeri gazi oldu, çok mutluyum. 3 oğlum var gerekirse onları da kurban ederim. O şerefsizlerden hiç kimse korkmasın. Vatan için millet için devletimizin hep arkasındayız. İyiyiz Allah'a çok şükür. Üç oğlum daha var onları da vatan için vermeye hazırım, gerekirse seve seve ben de giderim" dedi.

Şehit oğlunun yaklaşık 1 yıllık evli olduğunu dile getiren Yeşilay, şunları söyledi:

"Oğlum inşaat işçisiydi, kendi halindeydi. Gazi olan oğlum Kahramanmaraş'ta üniversite okuyor. Yaz tatili olduğu için Ankara'daki ağabeyinin yanında çalışıp para kazanmaya gitmişti. Bir aydır inşaatlarda beraber çalışıyorlardı. Arkadaşları 'vatan elden gidiyor' deyince hep beraber Genelkurmay Başkanlığı önüne gitmişler. Orada da şehit düşmüş. Şehit olduğunu gelinin ailesinden öğrendik. Onlar oğullarıma ulaşamadıklarını söylediler biz de aradık ulaşamadık. Sonra Ankara'ya gittik biri şehit, biri gazi olmuş. Bizim hiç haberimiz yoktu, sonra aldık geldik cenazemizi."

Bu ülkenin sahipsiz olmadığına dikkati çeken Yeşilay, "Vatan için millet için evlatlarımın hepsini seve seve veririm, torunum yetişiyor onu da veririm. Yeter ki vatanıma, milletimize bir şey olmasın. Vatan için her şeyimi veririm." diye konuştu.

-"Biz vatan için her zaman hazırız"


22 yaşındaki gazi Şakir Yeşilay ise Kahramanmaraş'ta üniversitede okuduğunu, yazın harçlık kazanmak için ağabeyinin yanına Ankara'ya gittiğini aktardı.

15 Temmuz gecesi iş dönüşü darbe girişiminden haberdar olduklarını anlatan Yeşilay, şöyle devam etti:

"O gün ağabeyimle birlikte evdeyken darbe girişimini haberlerden öğrendik. Ne olduğu tam anlamadığımız için yerimizde duramıyorduk. Bir anda Başkomutanımız 'bu darbe girişimi, meydanlara inin' deyince hemen harekete geçtik. Ayağımızda terliklerle önce Sıhhiye'ye gittik ve tankları durdurmak için bayağı mücadele ettik. Sonunda başarılı olduk, daha sonra koşa koşa Genelkurmay Başkanlığı önüne gittik. Oraya bombalar atılıyordu. Ağabeyim Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterden atılan ateşle şehit oldu, ben de yaralandım."

Hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu olarak memleketine geldiğini ifade eden Yeşilay, "Vücudumun bazı yerlerinde şarapnel parçaları var. Doktorlar bu şarapnel parçalarını çıkartamayacaklarını söyledi. Bu şarapnelleri bir ömür boyu şeref madalyası olarak taşıyacağım. Biz vatan için her zaman hazırız. Nöbet bitmiş olsa da biz yine hazır bekliyor olacağız. Başkomutanımızın emrindeyiz, emretmesi yeterli bizim için." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.