Murat Dönmez

Murat Dönmez

Bir puan iyi ama...!

Bir puan iyi ama...!

Ligde arka arkaya aldığı kötü sonuçların sonrasında tüm otoriterlerin 'acaba mı' dediği bir takım hüviyetine bürünen, yeşil beyazlıların Rize deplasmanında alacağı sonuç ligde kaderinin belirlemesi açısından çok önemliydi.

Rakibin evinde kazanamaması, Torku Konyaspor'un da deplasmana da hiç galibiyetinin bulunmaması bazı şartları eşitlerken, aslında; Ç. Rize'den 3 gömlek daha üstün olan Konyaspor'un, aklının hala farklı mağlubiyetlerde takılı kalması, Rize'de de golü kalesinde erken görmesine neden oldu. Aslında ilk yarıda 2-3 'de olabilirdi. Geçtiğimiz haftayı deplasmanda 4 gollü galibiyetle kapatan Rize'nin fazlaca gaza gelmesi, onları da yanlış motive etmişti.

Konyaspor'a gelince: Aslında para olacak bu takımı Aykut Kocaman sil baştan kurması gerekir. Kaleci Belec bir pozisyonda yüzde yüzlük topu çıkarmasına rağmen yan toplardaki çıkışları tam evlere şenlik. Kaleciye bu maç ve diğer maçların kasetleri mutlaka izlettirilip neler yaptığını görmesinde fayda var.Ali Turan'ı aslında tutuyorum ama sanki biraz göbek bağlamış gibi. Rakibini sürekli kaçırıyor. Birde patlamaya hazır bomba. İki maçta bir sarı kart kesin. Selim'i genç olmasından dolayı hata da yapsa sürekli oynamasından yanayım. Böyle pişmesi lazım. Hata yapmamayı öğrendiği zaman da hem Konyaspor hem de Türk futbolunun değişmez isimlerinden birisi olmaya aday ama; çok çalışması lazım çok. Geriye kalanlardan ise yaşına rağmen Hasan Kabze ve DjalmaCampos, Konyaspor'un şu ana kadar en çok yararlandığı isimler. Mehmet Güven, Mehmet Uslu, Uğur İnceman, Ali Çamdalı tecrübelerine rağmen ne yazık ki Konyaspor'a şu ana kadar hiç faydalı olamadılar. Onların yerinde amatör takımda biraz tecrübe kazanmış isimlerde fevkalade bu işi yapabilirler. Ömer Ali'ninde daha çok pişmesi lazım. Aslında yanlış yerde oynamasının sıkıntısını yaşıyor.  İkinci yarı doğru yerde olunca Ömer Ali'nin oyunda olduğunu görebildik! Yabancılara gelince Torje istekli, hırslı ama saman alevi gibi. Beşiktaş maçında  bir penaltı kazandırdı, Rizespor maçında da atılan beraberlik golünün hazırlayıcısıydı. Kokolovic ise işte ne diyelim...!

Rizespor maçında ilk yarı gol pozisyonuna giremeyen, Konyaspor'un yediği golde Aykut hocanın manidar gülümsemesi dikkat çekiciydi. 41. dakikada, Kweuke'nin 3 Konyasporlu'yu tabiri caizse ipe dizmesi defansımızın ne durumda olduğunun açık bir göstergesiydi. İlk yarının aksine  ikinci yarı Rizespor'un kondisyonun tükenmesi Konyaspor'un ekmeğine yağ sürdü. Topla daha fazla oynamaya başlayan Konyaspor, ilk şutunu da 57. dakikada Ömer Ali ile buldu. Bu dakikadan sonra da Aykut hocanın değişiklik hamleleri  oyundaönce hakimiyeti kurup ardından da beraberliği  getirdi. İlk yarı Ç. Rizespor, 2. yarı da Konyaspor'un üstünlüğünün olduğu karşılaşmada alınan bir puan Konyaspor açısından sevindiriciydi. Eğer ki Konyaspor mağlup olsaydı, puan anlamında eşitlik olsa bile averaj anlamında rakibin altına inecek, psikolojik olarak daha da yıpranmış olacaktı.

Konyaspor sevgisi önemli. Futbolculardan bunu beklemek haksızlık olur ama aldıkları paranın hakkını vermelerini istemek en doğal hakkımız. Bakın Rizespor maçında bu takıma gönül veren ama Konya'da yaşamayan Konyasporluların olduğunu görmek ne güzeldi. 'Yanlız değilsin.. Samsun- Konyasporlular' pankartı aslında her şeyi özetliyordu. Bu yıl tribünlerde seyirci kıtlığı yaşanmasına rağmen, büyük maçlarda rekor, diğer maçlarda da 13-15 bin seyirci aralığında oynayan Konyaspor'un, bu destek karşısında ortaya koyduğu futbol ve alınan puanların yeterli olmadığı aşikar. Bu sebeple, başta Aykut hoca olmak üzere yönetimin ciddi anlamda kafa kafaya verip, nokta transferler yapması takımın  geleceği açsısından önemli.  

Aksi takdirde, ikinci yarı daha çetin geçecek. Bu takımla, bu oyuncularla çok sıkıntılı bir süreç yaşanabilir...

Bizden söylemesi..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR