Prof. Dr. Hüseyin Muşmal

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal

Bir saray-önü sempozyumu

Bir saray-önü sempozyumu

24 -26 Ekim 2014 tarihlerinde, Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından Uluslar Arası Tarih, Kültür, Sanat, Turizm ve Tarım Açısından Sarayönü Sempozyumu yapılıyor.  Türkiye’nin geçmişten gelen kültürel değerleriyle güncel kültürünün harmanlandığı bir kültür potası olan Sarayönü ilçesinin bütün yönlerini ele alan bu sempozyumda, “Tarih Öncesinden Günümüze Sarayönü’nde: Tarih, Folklor, Edebiyat, Kültür, Sanat, Flora, Tarım, Ziraat, Dini ve Toplumsal Hayat, Sosyo- Ekonomik, Sosyo- Politik ve Sosyo- Kültürel Yapı, Eğitim ve Öğretim” konularında çok sayıda bildiri sunuluyor.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan sempozyumun düzenleme kurulunda S.Ü. Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Bahar, S.Ü. Edebiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Âlim Gür, S.Ü. Sarayönü Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Soylu, Sarayönü Kaymakamı Harun Yücel, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ile Doç. Dr. M. Ali Hacıgökmen, Dr. H. Gül. Küçükbezci, Dr. Mehmet Yastı gibi akademisyenler yer alıyor. Sempozyum sekretaryasında ise S.Ü. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Elemanları Arş. Gör. Murat Turgut ve Arş. Gör. Hatice Aksoy görev yapıyor.   Düzenleme kurulu ve sekretaryanın yoğun gayretleri ile hayata geçirilen Sarayönü Sempozyumunun gerçekleştirilmesinde Selçuk Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü  (BAP), Türk Tarih Kurumu (TTK), Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi kurumlar ile Hayrettin Demirpolat ve Kamil Akmaz (Sarayönü İnli Mahallesi Muhtarı) gibi kişilerin de önemli katkıları bulunuyor.

Sempozyumun açılışı 24 Ekim 2014 tarihinde saat 9.00’da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruhi Gül’ün hazırladığı Sarayönü Tanıtım Filmi ile gerçekleştirilecek.  Yerli Yabancı pek çok akademisyenin katıldığı sempozyumda Prof. Dr. Rainer CZICHON, Prof. Dr. Thomas Drew BEAR, Prof. Dr. Alexander LUBOTSKY gibi önemli isimler yer alıyor. Ayrıca Dr. Shamil  BATCHAEV “Başhöyük Köyünün Göç Hikâyesi”, Dr. Raşit KHATUEV “Konya'daki Karaçay Sülalelerinin Anayurtlarındaki Tarikat Mensupları”, Vladimir BĠDZHĠEV de “Başhöyük'e Göçen Ailelerin Karaçay'daki Araziler” üzerine sunumlar yapacak. Cuma gününden itibaren 3 gün boyunca devam edecek olan sempozyuma katkı sağlayan başta Selçuk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hakkı GÖKBEL ve Sempozyum düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan BAHAR olmak üzere herkese teşekkür ediyor, sempozyumun ilçeye ve ülkemize faydalı olmasını ümit ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Arşivi
SON YAZILAR