Prof. Dr. Hüseyin Muşmal

Prof. Dr. Hüseyin Muşmal

Bir Sevgi ve Sevinç Hikâyesi

Bir Sevgi ve Sevinç Hikâyesi

Türkiye Kick Boks Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Ferdi (Bay-Bayan) Kick Boks Şampiyonası Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile 14 - 22 Ağustos 2014 tarihleri arasında Ordu' da yapıldı. Şampiyona bugüne kadar ülke tarihinde en fazla sporcunun katıldığı kick boks organizasyonu oldu. Nitekim şampiyonaya büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler ferdi kategorilerinde 81 ilden yaklaşık 2.000 sporcu katıldı. Zorlu mücadelelere sahne olan şampiyonaya Konyalı sporcular damga vurdular. Öyle ki Konya’dan katılan kulüpler 8 birincilik, 6 birincilik ve 10 üçüncülük olmak üzere Konya adına toplam da 24 derece aldılar. Şampiyona sonunda Konya Büyükşehir Belediyespor 6 birincilik, 2 birincilik çıkararak şampiyonaya katılan kulüpler arasında en fazla birinci çıkaran kulüp oldu. Ayrıca Şampiyonada Derbentli sporcular, 1 birincilik, 3 ikincilik, 7 üçüncülük elde etti.

Beyşehir Belediye Spor da Antrenör Ömer Sevinç önderliğinde Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda  9 sporcu ile katıldı. Kulüp sporcularından Şakir Sevgi, tüm rakiplerini yenerek minik erkeklerde 30 kg’da Türkiye Şampiyonu olurken,  Hacer Kara'da bayanlar yıldızlar kategorisinde 40 kg’da Türkiye üçüncüsü oldu. Ancak bu iki derece Beyşehir için çok ayrı bir mana taşıyor. Bugüne kadar Beyşehir’den şampiyonlar çıkmıştı. Ancak Beyşehir Belediye Spor tarihinde ilk defa bir Türkiye Şampiyonu çıkardı. Bununla birlikte şampiyonaya katılan ve derece alan gençlerimizin hikâyesi gözlerimizi yaşartacak derecede. Başarı büyük fedakârlıklarla, imkânsızlıklarla sabırla ve azimle ortaya çıkmış bir başarı. 

Şampiyona öncesinde ramazan aylarında iftar sonrasında antrenör Ömer Sevinç’i ve sporcuları ziyaret etmiştim. Gençler büyük bir azimle ve hevesle şampiyonaya hazırlanırken, Ömer Sevinç’e şampiyonada derece beklediği sporcu olup olmadığını sormuştum. O her zamanki beyefendiliği ile bütün sporcularından derece beklediğini söylemiş, ancak hemen önümde çalışmalarını sürdüren iki çocuğu işaret ederek, sessizce kulağıma eğilmiş ve bu ikisi kesin kürsüye çıkacak hocam demişti. Gerçekten o çocuklar yani Şakir Sevgi ve Hacer Kara bir birincilik ve bir üçüncülükle kürsüye çıktılar. Gençlerimiz bu başarıları ile tebriki ve alkışı çoktan hak ediyor. Lakin en büyük tebriki aylarca çalıştırdığı sporcularını büyük fedakarlıklarla Ordu’ya kadar götüren, şampiyona süresinde konaklama, yol ve yemek masraflarına kadar, birçok harcamayı karşılayabilmek için gece gündüz çabalayan antrenör Ömer Sevinç hak ediyor. Zira eğer SEVGİ’ye bilet parası bulunmasaydı, bugün SEVİNÇ’ imiz sadece KARA olacaktı. Beyşehir’de spora ve sporculara destek veren herkesi SEVGİ’yle SEVİNÇ’le kucaklıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Hüseyin Muşmal Arşivi
SON YAZILAR