Murat Dönmez

Murat Dönmez

Bir şeyler eksik...

Bir şeyler eksik...

Yaptığı flaş transferlerle tüm dikkatleri üzerine toplayan ancak takım hüviyetini bir türlü sağlayamayan Fenerbahçe karşısında, "silik" bir futbol ortaya koyan, durumu idare etmeye çalışan Torku Konyaspor, kötü gidişatını sürdürmeye devam ediyor.

İçeride dışarıda aldığı puanlarla bir anda en iyi lig performansını yakalayan, ama adını ne koyarsanız koyun, yakaladığı bu performansı 2 haftadır sahaya yansıtamayan yeşil beyazlılar, kötü bir Fenerbahçe karşısında daha kötü bir performans göstererek,  çok düşük bir ihtimalle alabileceği bir puanı kendi elleriyle rakibine teslim etti.

 Konyaspor'un isabetsiz ve hatalı  pasları yüzünden Fenerbahçe 3. bölgede daha baskıcı bir futbol ortaya koyuyormuş gibi göründü. Bu pas hataları yüzünden ve ileri çıkmada oldukça zorlanan Yeşil beyazlılar yüzünden Fenerbahçe maçın büyük bir bölümünü tek kaleye çevirdi. Ama yıldızlar topluluğundan oluşan Fenerbahçe'de ilerideki oyuncuların kötü ve bencil olmaları, Konyaspor defansının durumu idare etmesi ve kalesinde devleşen Serkan'ın da açık söylemek gerekirse bu kadar baskıya tek başına cevap vermesi düşündürücü. Alben Meha'nın Muslera'ya attığı golden sonra görünmemesi, Holmen'in aşırı top kaybı, Uğur İnceman'ın da bir türlü istenilen düzeyde olmaması   yeşil beyazlıların orta saha hakimiyet kurma isteğini yok etmesine sebep oldu. Bunun sonunda da Fenerbahçe maçı "tek kaleye" çevirdi. Defansda da özellikle Mehmet Uslu'nun isabetsiz pasları yüzünden Ömer Ali, Ali Turan ve Vukoviç Serkan'ın önünde "set de" olsa;  o gol bir şekilde gelecekti. 

Böyle bir orta saha da top tutulamayınca ileri çıkışlarda da ciddi sıkıntı yaşandı. Rangelov'un yokluğunda ilk 11'de forma şansı bulan Ömer Şişmanoğlu'da ciddi anlamda sırıttı.  Belki istediği topları alamadı ama, aldığı bir topu da heba etmesi, rakibin ekmeğine yağ sürdü.

Aykut Kocaman, daha önce şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe karşısında defans ağırlıklı olarak sahaya çıkarken, bir puanın altın değerinde olduğunu, bunun bilincinde bir oyun sistemi kurduğunu gördük. Bu kararında da haklıydı elbette.  Ama bu kadar isabetsiz pas yapılabileceğini tahmin etmemiş olmalıydı. Eğer ki; bu kadar pas hatası olmasaydı, Fenerbahçe bu kadar baskıcı bir futbol ortaya koyamazdı. Ç.Rize-Galatasaray, Bursa-Beşiktaş maçlarını izledikten sonra bizde eksik olan bir şeyler olduğu apaçık ortada. Transfer mi lazım, motivasyon mu lazım, birlik beraberlik mi lazım onu da teknik heyet ve yönetim çözecek. Milli maçlar nedeniyle verilecek olan arada sorunların tespiti ve çözümü noktasında ciddi adımlar biran önce atılmalı.

Yoksa bugünleri çok ararız...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR