Biraz beceri biraz hakem

Biraz beceri biraz hakem
Atiker Konyaspor, Galatasaray seyircisi önünde konuk ettiği Galatasaray’a 0-2 mağlup oldu. Ofsayttan bir gol yiyen yeşil-beyazlılar, rakibi kadar hücum etse de maçı kaleyi bulamadan tamamladı

Milli maç arasının ardından Atiker Konyaspor, Galatasaray’ı konuk etti. İl güvenlik kurulunun ilk önce Galatasaray seyircisinin de karşılaşmaya alınmayacağını açıklamasına rağmen ikinci bir toplantı yaparak, bu karardan dönmesinin ardından Galatasaray seyircisi eşliğinde Konyaspor ev sahipliğinde maç oynandı. Maçı kendi sahasında kabul eden Atiker Konyaspor, kaptığı toplarla etkili olmaya çalıştı. Mustafa Reşit Akçay, son iki maçtaki on biriyle sahaya çıkarken, Galatasaray’a da pozisyon vermedi.

ORTA SAHA KAPTI İLERİ UÇ GEVELEDİ

Galatasaray karşısında ilk yarıda akılcı bir oyun ortaya koyan Atiker Konyaspor, aynı aklı oyunun üçüncü bölgesinde ortaya koyamadı. Mehdi ve Jonsson ile kaptığı topları hızlı çıkarak, pozisyona çevirmek isteyen yeşil-beyazlılar, ileri uçtaki oyuncuların etkisiz kalması nedeniyle etkili olamadı. Maç boyunca Galatasaray, 12 şut atıp 5 isabet bulurken, Atiker Konyaspor ise 11 şut atıp kaleyi bulamadı. Birçok topu da ön bölgede geveleyerek, kaptıran yeşil-beyazlılar, tehlike yaratabilecek ataklarda bile topu eline ayağına dolaştırdı.

GOL OFSAYT

İkinci yarıya da takımlar aynı düzenle çıkarken, Atiker Konyaspor, oyunu biraz daha rakip kaleye yıktı. Kontrolün Atiker Konyaspor’da olduğu dakikalarda bu kez hakem triosu devreye girdi. Konuk takım 54. dakikada aradığı golü bulurken, golün ofsayttan gelmesine hakemler seyirci kaldı. Özgür Yankaya’nın daha önce de Galatasaray maçlarında çelişkili kararlara imza attı bilinirken, Gomis pozisyonunda da ofsayt pozisyonunu es geçerek, skandal bir karar verdiler.

AF VAR KADRO YOK

Atiker Konyaspor beraberlik için oyunu rakip sahaya yıksa da gol üretmeyi becerebilecek kaliteli ayaklara sahip olmayınca Galatasaray bir gol daha bularak, farkı ikiye çıkardı. Oyuncu değişiklikleri de skoru değiştirmeye yetmedi. Öte yandan Atiker Konyaspor’da af bilmecesi de yaşanmaya devam ediyor. Yeşil-beyazlılarda teknik heyetle yaşadığı tartışmanın ardından kadro dışı bırakılan daha sonra da affedilen kaptan Ali Çamdalı, kadroda kendine yer bulamadı. Yaşanan bu gelişmeler, affın sözde bir af olduğunu ve Akçay’ın Ali’yle ilgili kararının hala geçerli olduğu yorumlarına neden oldu.

Haber: Ulaş İNBAŞI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.